Vacature Vrijwilliger Dementie (vervangende mantelzorg)

Wormerland

Wanneer je mantelzorger bent voor iemand met dementie c.q. geheugenproblemen, dan weten we allemaal dat dit een zware taak is.

Ben jij die vrijwilliger die het fijn vindt om deze mantelzorger te ondersteunen, zodat ze even tijd hebben voor zichzelf, dan zijn we op zoek naar jou!

Je komt bij de mensen thuis en je neemt tijdelijk de taken van de mantelzorger over. Dit varieert van een gezellig praatje maken, de vaat opruimen tot de krant voorlezen of samen een wandeling maken. Het gaat om jouw aanwezigheid, je verricht geen zorg of verpleegkundige taken. 

Daarnaast ben je een luisterend oor voor de mantelzorger en zal je bij ingewikkelde vraagstukken overleggen of doorverwijzen naar de consulenten van WelzijnWonenPlus.

Affiniteit met of een achtergrond in de zorg is een pré. Voor dit werk ontvang je een vergoeding van € 5,– per uur en een reiskostenvergoeding.

Geïnteresseerd? Wil je je aanmelden of meer informatie?

Stuur een e-mail naar wormerland@welzijnwonenplus.nl of neem contact op met ons servicepunt (maandag – vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur).