Purmerend

WelzijnWonenPlus Purmerend

T 0299 426 364
Kometenstraat 6 b
1443 BA Purmerend
 
Openingstijden servicepunt:
Maandag tot vrijdag van 09.00-12.00 uur.

Formulieren:
Inschrijfformulier abonnement WelzijnWonenPlus
Algemene voorwaarden 

Dienstverlening in Purmerend

 • Sociale activiteiten in Purmerend waaronder gezamenlijke maaltijden
 • Boodschappendienst in samenwerking met PLUS
 • Mantelzorgondersteuning
 • Ondersteuning jonge mantelzorgers
 • Energiecoach Purmerend
 • Telefooncirkel
 • Ondersteuning bij administratie
 • ICT-ondersteuning (computer, telefoon, laptop, tablet)
 • Dierenverzorging (hond uitlaten)
 • Vriendschappelijk huisbezoek
 • Kleine klussen in- en om het huis (maximaal 1,5 – 2 uur per keer)
 • Klein onderhoud in de tuin (maximaal 1,5 – 2 uur per keer)
 • Vervoersmogelijkheden

 

Op het servicepunt WonenPlus Purmerend werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving

In samenwerking met PLUS is deze dienst gestart. Abonnees geven wekelijks een boodschappenlijstje door (minimaal 20 euro) en deze worden door vrijwilligers thuisbezorgd en indien gewenst in de (koel)kast gedaan. Uw boodschappen worden op het afgesproken moment bij u thuis bezorgd. Voor deze service betaalt u € 2,50 per bezorging.

Een energiecoach komt bij de mensen thuis of door middel van een video gesprek. Met dit bezoek of gesprek, de behoeftes van de bewoner, de woning en de energie(jaar)nota geeft de energiecoach tips en advies op maat, speciaal voor deze woning. Dit kunnen slimme tips zijn of iets grotere investeringen. Het doel van het project is bewustwording van het energieverbruik en lagere woonlasten voor bewoners met behulp van laagdrempelige aanpassingen. Bovendien: de advisering door energiecoaches is gratis.

Handvatten
De energiecoach geeft handvatten om energie en geld te besparen, én dus ook een goede stap in de richting van een klimaatneutraal Purmerend.

Handige tips
Energiecoaches leggen op aanvraag en na afspraak huisbezoeken of video gesprekken af. Zij brengen energiebesparende producten mee om direct te kunnen laten zien wat een handig middel is om te besparen. Bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrippen of een spaarlamp. Aan de hand van een vragenlijst wordt het huis doorgenomen en komen er tips voor het energieverbruik en mogelijke besparingen.

Afspraak maken
Geld besparen, meer comfort in de woning én iets goeds doen voor het milieu? Ja? Boek een gratis energiecoach! Mail naar 
energiecoachpurmerend@welzijnwonenplus.nl of bel naar 0299 820 138.

Informatie
Meer weten over energie besparen? Kijk eens op www.duurzaam.purmerend.nl.

Heeft u mantelzorg of geeft u mantelzorg en woont u in Purmerend? Dan kunt u voor vragen, advies of een gesprek contact opnemen met de consulent mantelzorgondersteuning.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zij zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Onze consulent is er voor hen en voor professionals rondom de jonge mantelzorgers (zoals onderwijs, sportverenigingen, etc.). Bel of app onze consulent Floor 06 101 709 57 of mail floor@welzijnwonenplus.nl

Medewerkers WelzijnWonenPlus Purmerend

Monique Spliet

consulent

Janny Eggens

consulent

Floor Hemels

consulent

Diana Brunsveld

consulent

Mariëtte Oosterveer

consulent

consulent