U bent al wat ouder en woont nog zelfstandig?

U kunt soms wel wat hulp gebruiken bij klusjes in het om het huis, administratie of vervoer? Of heeft u een beperking of chronische ziekte en vindt u het lastig om alleen de deur uit te gaan? Bij WonenPlus kunt u terecht voor deze hulp en ondersteuning.  Dit wordt uitgevoerd door onze enthousiaste vrijwilligers.

 WelzijnWonenPlus biedt een breed pakket aan diensten zoals; informatie en advies, maaltijdvoorzieningen, mantelzorgondersteuning, klusjes in en om het huis, hulp bij de administratie, boodschappendienst, vriendschappelijk huisbezoek, vervoer en organiseren van diverse (sociale) activiteiten (het aanbod kan per gemeente verschillen).
Wij werken nauw samen met woningcorporaties, gemeente en welzijns- en zorgorganisaties, zodat we u indien nodig kunnen doorverwijzen.
Met een abonnement kunt u gebruik maken van de diensten van WelzijnWonenPlus. Deze diensten zijn aanvullend op het aanbod dat beschikbaar in de gemeente. 

Wat krijgt u als abonnee?

Als abonnee van WonenPlus kunt u gebruik maken van onze praktische dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Voor een aantal diensten vragen wij een kleine bijdrage. Bij organisatie van bijeenkomsten en lunches krijgt u als abonnee vaak korting. Daarnaast ontvangt u een aantal keer per jaar een magazine en of nieuwsbrief.

Meer informatie

Om u direct als abonnee in te schrijven kunt u het inschrijfformulier opvragen bij uw locatie. Op het formulier kunt u ook aangeven of u gebruik wil maken van een huisbezoek om uw aanmelding nader toe te lichten of voor meer informatie over de WonenPlus diensten.
Wilt u meer informatie of wilt u graag hulp bij uw aanmelding, dan kunt u contact opnemen met het servicepunt van de WonenPlus vestiging in uw gemeente.

Voor inwoners van Landsmeer zijn afspraken gemaakt met de gemeente. Neem hiervoor contact op met het servicepunt van Landsmeer.

Is uw inkomen lager dan de bijstandsgrens, dan is uw abonnement gratis. Er wordt bij de berekening van de kosten uitgegaan van de bijstandsnorm van uw gemeente.

WonenPlus is voor

• Ouderen (65+)
• Mensen met een chronische ziekte
• Mensen met een beperking
• Woonachtig in Zaanstreek/Waterland
• Alkmaar (Graf de Rijp en Schermer)

Kosten

Een particulier abonnement kost € 6,00 per maand. Bent u een huurder van één van onderstaande woningcorporaties, dan zijn de kosten € 3,00 per maand.

• Woningbouwcorporatie Eigen Haard
• Intermaris
• Stichting Woningbeheer De Vooruitgang
• Wooncompagnie
• Woonwaard