Energiecoach Gemeente Wormeland (vrijwilliger)

Gemeente Wormerland ondersteunt inwoners met een laag inkomen, die hard getroffen worden door de hoge energierekening, met hetbeschikbaar stellen van (eenvoudige) energiebesparende middelen en het inzetten van energiecoaches.

In opdracht van de gemeente is WelzijnWonenPlus op zoek naar kandidaten die als energiecoach bij inwoners thuis informatie en advies geven over het besparen van energie en het verlagen van de energierekening door kleine aanpassingen. Tevens kan de energiecoach hulp bieden bij het aanbrengen van de middelen.

De energiecoaches worden begeleid door onze consulent. De consulent organiseert en coördineert de huisbezoeken. Energiecoaches volgen bij ons kosteloos een training. Ervaring of een technische opleiding is niet nodig. Na het huisbezoek maakt de energiecoach een rapportage aan de hand van een vragenlijst.

Wat verwachten we van je?

  • Je vindt het fijn om een ander te helpen.
    Je hebt inlevingsvermogen en bent communicatief vaardig.
  • Je bent praktisch ingesteld.
    Je overlegt een VOG-verklaring. D ekosten worden vergoed.

Wat brengt het je?

  • De functie energiecoach is vrijwilligerswerk. Per opdracht ontvang je een vergoeding van maximaal € 15,– (vrijwilligersvergoeding).
  • Je volgt een training, ontmoet andere energiecoaches en vormt samen een team binnen WelzijnWonenPlus.
  • Wij zijn trots op onze vrijwilligers en organisere nregelmatig vrijwilligersbijeenkomsten en/of workshops om kennis op allerlei gebied te vergroten.

Interesse of vragen?

Neem contact op met het servicepunt van WelzijnWonenPlus, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30-12.00 uur, 075 641 96 68, of mail naar energiecoachwormerland@welzijnwonenplus.nl