VACATURE Energiecoach Waterland

Vacature Energiecoaches

Gemeente Waterland ondersteunt inwoners met een laag inkomen, die hard getroffen worden door de hoge energierekening, met het beschikbaar stellen van (eenvoudige) energiebesparende middelen en het inzetten van energiecoaches.

In opdracht van de gemeente is WelzijnWonenPlus op zoek naar kandidaten die als energiecoach bij inwoners thuis informatie en advies geven over het besparen van energie en het verlagen van de energierekening door kleine aanpassingen. Tevens biedt de energiecoach hulp bij het bestellen van energiebesparende middelen of het aanbrengen van de middelen.

De energiecoaches worden begeleid door onze consulent. De consulent organiseert en coördineert de huisbezoeken. Energiecoaches volgen bij ons kosteloos een training. Ervaring of een technische opleiding is niet nodig.  Na het huisbezoek maakt de energiecoach een rapportage aan de hand van een vragenlijst.

Wat verwachten we van je?

  • Je vindt het fijn om een ander te helpen.
  • Je hebt inlevingsvermogen en bent communicatief vaardig.
  • Je bent praktisch ingesteld.
  • Je bent enthousiast en hebt affiniteit met duurzaamheid en energie besparen
  • Je overlegt een VOG verklaring. De kosten worden vergoed.

Wat brengt het je?

  • De functie energiecoach is vrijwilligerswerk. Per opdracht ontvang je een vergoeding van € 5,– voor advies en € 5,– voor het aanbrengen van de middelen.
  • Je volgt een training, ontmoet andere energiecoaches en vormt samen een team binnen WelzijnWonenPlus.
  • Wij zijn trots op onze vrijwilligers en organiseren regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten en/of workshops om kennis op allerlei gebied te vergroten.

Interesse of vragen?

Neem contact op met WelzijnWonenPlus, Ingrid Smit, 06 104 44 352, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag energiecoachwaterland@welzijnwonenplus.nl

Laat het ons ook weten als je alleen interesse hebt in het aanbrengen van energiebesparende middelen of het voeren van de adviesgesprekken.

WelzijnWonenPlus is een regionale welzijnsorganisatie met lokale binding in 7 gemeenten. Wij  ondersteunen inwoners bij praktische of sociale hulpvragen, zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en zelf de regie behouden. Dit doen we met 23 professionals en ruim 750 vrijwilligers uit de directe woonomgeving. Wij weten wat er speelt op regionaal en lokaal niveau en zijn actief betrokken bij vrijwilligersnetwerken en samenwerkingspartijen zoals gemeente, woningbouwcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit onze kennis en ervaring zijn wij de verbinding tussen organisaties en inwoners.