Nieuwe wijkbus Wormerland in gebruik

Wijkbus Wormerland in gebruik genomen

Wethouder Tjeerd Pietersma verricht officiële handeling

WelzijnWonenPlus heeft een nieuwe wijkbus (tweedehands Ford Transit). Eén van de twee witte wijkbussen was aan vervanging toe en nu rijdt er ook een blauwe wijkbus door Wormerland. Wijkbus Wormerland rijdt voor inwoners van de gemeente Wormerland die minder mobiel zijn, bijvoorbeeld door ouderdom, een (chronische) ziekte of door een lichamelijke of psychische beperking. In 2022 werden 5.537 ritten gereden met de wijkbus. De nieuwe bus heeft drie zitplaatsen achterin en ruimte voor een rolstoel. Wijkbus Wormerland rijdt op werkdagen tussen 09.00 -17.00 uur en rijdt naar bestemmingen in Wormerland, Purmerend en Zaanstad.

Vrijwilligers WelzijnWonenPlus

De wijkbus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs van WelzijnWonenPlus. Zij halen inwoners op en zetten en hen ook weer voor de deur af. Inwoners maken gebruik van een lidmaatschap. Abonnees van WelzijnWonenPlus ontvangen een korting. De rit wordt afgestempeld door middel van een strippenkaart. De bus wordt tevens ingezet voor de boodschappendienst van WelzijnWonenPlus. Op maandagochtend rijdt de bus naar de Vomar in Wormerland, waar abonnees van huis worden opgehaald en teruggebracht om boodschappen te doen, al of niet met behulp van vrijwilligers. De wijkbus brengt ook dagelijks mensen van en naar de dagbesteding in Torenerf.

Feestelijke handeling

De nieuwe bus werd feestelijk in gebruik genomen op woensdag 6 september. Wethouder Tjeerd Pietersma van Gemeente Wormerland verrichte de officiële handeling.