De impact van kanker

Ieder jaar wordt er op Wereldkankerdag stil gestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag, gehouden op 4 februari, heeft als doel om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Dit jaar is er extra aandacht voor kanker in coronatijd. Ook de Ledenvereniging laat op deze dag van zich horen, door mee te werken aan de livestream “Zaanstreek Waterland Draait Door” op 4 februari.

De livestream is een activiteit binnen het project “Geïntegreerde Regionale Nazorg Oncologie Zaanstreek-Waterland”. De Ledenvereniging werkt binnen dit project samen met diverse partners zoals onder andere het Dijklander Ziekenhuis, VPTZ, Zaans Medisch Centrum en Stichting Huis aan het Water. Het doel van het project is om te zorgen dat mensen met kanker, naasten en nabestaanden in alle fases van het ziekteproces toegang hebben tot de hulp en ondersteuning waar zij behoefte aan hebben.

In de livestreamuitzending vertellen vertegenwoordigers van diverse organisaties wat ze kunnen betekenen voor mensen die getroffen zijn door kanker, ook in corona tijd. Daarnaast komen er patiënten, naasten en nabestaanden aan het woord. Ter afwisseling zijn er muzikale intermezzo’s en korte informatieve video’s.

De livestream wordt uitgezonden vanuit de E-sport campus van H20 en is gratis te bekijken op 4 februari van 19.30 uur tot 21.00 uur via de website www.wegwijzerbijkanker.nl