VVV-cadeaubon voor jonge mantelzorgers (8-25 jaar) bij WelzijnWonenPlus Wormerland

Van 1 t/m 7 juni is het de Week van de Jonge mantelzorger. In deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Voor de jonge mantelzorgers in de gemeente Wormerland organiseert WelzijnWonenPlus een aantal leuke activiteiten. De jongeren die bij ons bekend zijn hebben hier inmiddels bericht van gehad. Wil je ook op de hoogte blijven van onze activiteiten en /of kun je soms wat ondersteuning gebruiken, meld je dan bij ons aan.

Zorg jij ook voor iemand? Of groei jij op met iemand die extra zorg nodig heeft? We kunnen met je meedenken, naar je luisteren, hulp bieden en je in contact brengen met anderen. Je hoeft het écht niet allemaal alleen te doen! Als je je bij ons inschrijft ontvang je bovendien een VVV-cadeaubon. Je kunt ons bellen of appen op 06- 829 22 865 of mail naar astrid@welzijnwonenplus.nl 

Meer informatie vind je ook op www.welzijnwonenplus.nl/jonge-mantelzorg

Ik, mantelzorger? Dat doe je toch gewoon!
Veel jonge mantelzorgers realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn. De zorg voor een familielid met een ziekte, depressie, verslaving of beperking hoort er in hun beleving ‘gewoon bij’ of ontstaat vaak sluipenderwijs. Veel jongeren die opgroeien met een zieke of gehandicapte ouder, broer of zus cijferen zichzelf weg.  

8 op de 10 jongeren praten heel weinig over de mantelzorg. Ze gaan het gesprek niet aan, omdat ze vinden dat anderen er niks mee te maken hebben, niemand lastig willen vallen, of het moeilijk vinden om er met anderen over te praten.  Mantelzorg is niet alleen maar zorgen vóór iemand, maar ook je zorgen maken óm iemand. Om goed voor je naaste te kunnen zorgen, moeten jonge mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen. 

Bron: MantelzorgNL