Vrijwilligers gezocht voor dankbaar werk

WelzijnWonenPlus is in Purmerend/Beemster op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op regelmatige basis mantelzorgers, mensen die langdurig voor iemand zorgen, te helpen met hun mantelzorgtaken. De mantelzorger heeft dan even tijd om iets voor zichzelf te doen. 

Dankbaar werk
Vind je het leuk om voor een ander iets te betekenen tegen een kleine vergoeding? Ben je gepensioneerd, volg je een studie of heb je gewoon de tijd en op zoek naar dankbaar vrijwilligerswerk?  Dan is vervangende mantelzorg misschien iets voor jou. Een mantelzorger kan dan even anders doen, zonder de angst te hebben dat het thuis niet goed gaat. Je gaat bijvoorbeeld met iemand wandelen, spelletje doen of iets waar jullie beiden interesse in hebben. Het kan voorkomen dat je kleine zorgtaken (geen professionele zorg) verricht zoals het helpen bij de maaltijd.

Nieuw project
Dit is een pilotproject in samenwerking met de gemeente Purmerend/Beemster om overbelasting onder mantelzorgers tegen te gaan. Voor dit vrijwilligerswerk kan je een vergoeding krijgen (€ 5,- per uur tot een max van € 1.800,-  per jaar naast een eventuele uitkering bij verdienen). Je wordt begeleid door een consulent van WelzijnWonenPlus Purmerend/Beemster.

Interesse?
Bel naar de consulenten op 0299 820 133, neem contact op via purmerend@welzijnwonenplus.nl of kijk op welzijnwonenplus.nl/vrijwilliger-vervangende-mantelzorg