Vrijwilliger preventief huisbezoek Annemieke

"Hoe gaat het met u“

Dit is de eerste vraag die vriendschappelijk huisbezoeker Annemieke stelt aan Ans. Annemieke is op bezoek bij abonnee Ans en heeft een vragenlijst Preventief Huisbezoek bij zich die ze graag met Ans wil doornemen. Bij een preventief huisbezoek gaat een vrijwilliger van WelzijnWonenPlus langs bij inwoners van 80 jaar en ouder in opdracht van de gemeente. Vragen gaan over wonen, woonomgeving, mobiliteit en vervoer, gezondheid, sociale contacten, zelfredzaamheid en mantelzorg. De uitkomsten geven belangrijke signalen die de gemeente mee kan nemen in beleidsplannen.

Annemieke: “Het zijn vaak hele persoonlijke gesprekken. Mensen praten over verlies van een partner, maar ook over lichamelijke beperkingen,  problemen met gezondheid of verlies van een sociaal netwerk.  Het meedoen aan activiteiten of het ontmoeten van andere mensen kan veel voor iemand betekenen, en soms moet je hen letterlijk aan de hand nemen om over de drempel te gaan.”

Het gesprek met Ans is heel ontspannen. Ze is zelf ook preventief huisbezoeker geweest, dus ze kent het klappen van de zweep. Ze doet mee aan de activiteiten van WelzijnWonenPlus en loopt mee met de wandelclub. Ik heb een huishoudelijke hulp via de WMO. Sinds het overlijden van mijn man krijg ik veel hulp van mijn twee zonen. De bushalte is een belangrijk voorziening voor mij. Deze is 200m van mijn huis. Zo blijf ik mobiel.”

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud