Energiebesparen loont

Energiebesparen loont

Als vrijwilliger vriendschappelijk huisbezoek heeft Patricia in de afgelopen jaren veel abonnees opgezocht. Nadat zij afgekeurd werd en geen betaalde baan meer had, wilde zij graag invulling voor deze nieuwe fase in haar leven. Energiecoach sprak haar aan. Zij wilde wat meer uitdaging en ook nieuwe dingen leren. Na een gesprek met de consulent nam zij deel aan de training voor energiecoaches en besloot zij hier voor te gaan. Hiernaast belt ze ook nog mantelzorgers na en doet ze de intakegesprekken met nieuwe abonnees.

Patricia: “Ik kom bij de mensen thuis en een bezoek begint altijd met een kennismaking. Ik vertel wat de mogelijkheden zijn. Daarna loop ik samen met de bewoner een rondje door het huis. Dan komen de pijnpunten van de woning naar boven en kan ik adviseren welke materialen er besteld kunnen worden.”

Mieke komt in aanmerking voor de energietoeslag en wilde graag kijken hoe ze nog meer energie kan besparen. Ze is sinds 2021 abonnee van WelzijnWonenPlus. Met Patricia had ze meteen een goede klik. Patricia: “De woning van Mieke is al redelijk goed geïsoleerd, maar we hebben samen toch nog een aantal punten gevonden die kunnen bijdragen aan een lager energieverbruik.

Mieke: “Ik ben heel bewust bezig met mijn energieverbruik. Als ik 2022 en 2023 met elkaar vergelijk, dan heb ik al 300 kWh bespaard!”

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud