Vervoer nodig naar de vaccinatielocatie?

Binnenkort gaan de coronavaccinaties in onze regio van start. Voor een deel van de ouderen en kwetsbare inwoners is het misschien niet mogelijk om zelf naar de huisartsenpraktijk of vaccinatielocatie te gaan. Vanuit WelzijnWonenPlus willen wij hier graag een bijdrage aan leveren.

WelzijnWonenPlus is een welzijnsorganisatie die actief is in Zaanstreek/Waterland en biedt onder andere ondersteuning bij vervoer. Onze vrijwilligers die in het bezit zijn van een auto staan klaar om ouderen en kwetsbare inwoners die nog zelfstandig (met hulpmiddel) kunnen lopen naar de vaccinatielocatie te brengen.

De vrijwilligers werken volgens een protocol welke voldoet aan de RIVM-maatregelen voor veilig vervoer. Dit wordt ook vooraf met u besproken. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht. Voor dit vervoer wordt een bijdrage gevraagd van € 0,30 per gereden kilometer. Dit wordt contant met de vrijwilliger afgerekend na afloop van de uitgevoerde rit.

Heeft u vragen over deze dienstverlening of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het servicepunt van WelzijnWonenPlus via 0299 426 364 (geopend maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur) of via purmerend@welzijnwonenplus.nl.