VACATURE Hoofd financiële administratie

Wil jij het verschil maken voor mensen die het echt nodig hebben?

Samen met 23 professionals en ruim 700 vrijwilligers in 7 gemeenten helpen wij inwoners bij praktische of sociale hulpvragen, zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en zelf de regie behouden.

Als hoofd financiële administratie lever je daar een belangrijke bijdrage aan. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de gehele administratie. Van debiteuren en crediteuren beheer tot het opstellen van periodieke, financiële rapportages voor accountants en Raad van Toezicht. Je bereidt de jaarrekening en het jaarverslag voor.

Je overlegt met de directeur-bestuurder over financiële doelstellingen en je betrekt, adviseert en neemt collega’s mee op het gebied van financiële zaken voor hun eigen vestiging (opstellen van begrotingen, prognoses, inzetten middelen, financieel bijsturen, interpreteren financiële rapportages etc.).

Er is veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Je beoordeelt de financiële administratie en past bestaande kennis toe om mogelijkheden voor verbetering te signaleren en te beoordelen. Je komt met voorstellen en werkt mee aan de invoering van verbeteringen.

Ook neem je een aantal facilitaire zaken op je, zoals beheer telefoons en laptops. Ook heb je affiniteit met ICT in verband met het cliënt registratiesysteem. Wat zoeken wij?

10 Wij zoeken een collega die zich herkent in deze functie en enthousiast wordt van het werken in een organisatie die een maatschappelijk doel dient.

  • Je hebt een hbo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent enthousiast, communicatief vaardig en hebt een hands-on-mentaliteit.
  • Je hebt goede kennis van Excel en bij voorkeur kennis van het boekhoudprogramma Exact Online.
  • Je bent stressbestendig en kunt goed prioriteiten stellen.

Wat bieden wij?

Een contract voor bepaalde tijd met intentie tot verlenging.  Je wordt ingeschaald in schaal 11 van de CAO Sociaal werk. De CAO Sociaal Werk biedt goede aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, loopbaanbudget en bovenwettelijke verlofuren. Een veelzijdige functie waarin ruimte is voor eigen initiatief, opleiding, ontwikkeling en flexibiliteit in werktijden en -dagen. Laptop en mobiele telefoon worden beschikbaar gesteld door de organisatie.

Stuur je motivatie en CV vóór 10 oktober naar info@welzijnwonenplus.nl. Voor aanvullende informatie over de functie kun je contact opnemen met Ina Groot 06 834 15 366.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.