Onze teams

Centrum voor Jeugd en Gezin

Binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werken goed opgeleide SKJ geregistreerde jeugdmedewerkers. Zij kunnen u adviseren en ondersteuning bieden bij opvoedvragen of andere problemen in uw gezinssituatie.

Het CJG is ook de plek waar u terecht kunt voor informatie en/of het aanvragen van individuele voorzieningen en beschikkingen. Wij hebben goed contact met onder andere disciplines zoals huisartsen, kinderopvang, scholen en welzijnsorganisaties. Het  CJG De Bilt is sinds 1 januari 2021 onderdeel van MENS De Bilt. Door dit uitgebreide netwerk hoeft u zelf niet meer te zoeken bij welke organisatie u moet zijn. 

Het CJG is er voor iedereen, u heeft geen verwijzing nodig en de hulp is gratis.

Steunpunt mantelzorg

Zorg jij voor iemand in jouw omgeving? Dan ben je misschien mantelzorger. In dat geval zorg je voor een naaste, bijvoorbeeld een ouder, een kind, een broer of zus, een grootouder of een vriend. Vaak gaat dit goed, en beschouwen we dit als vanzelfsprekend. Veel mensen vinden het fijn zelfs om dit te kunnen doen. Maar soms wordt de zorg te veel. De dagelijkse dingen als school, werk, en ontspanning komen in de knel. Dit willen wij voorkomen door tijdig ondersteuning te bieden aan mantelzorgers in De Bilt.

Voor deze ondersteuning hoef je niet te betalen.

Team welzijn

Bij het team Welzijn kunt u terecht met alles rondom vrijwilligerswerk, maatjes, activiteiten, buurtinitiatieven, huisbezoeken en allerlei andere vragen.

Heeft u behoefte aan contact met buurtgenoten? Heeft u een hobby die u graag samen met anderen doet? MENS De Bilt faciliteert en ondersteunt initiatieven van inwoners van de gemeente. U kunt met uw ideeën terecht bij het team Welzijn in onze servicecentra. Of kom naar één van onze spreekuren. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn en welke ondersteuning u nodig hebt om uw activiteit te organiseren.

Binnen het team Welzijn zijn er ook verschillende projecten die erop gericht zijn dat mensen zoveel mogelijk (blijven) meedoen in de maatschappij en zelf de regie houden over hun leven. Daarbij wordt gekeken naar wat men zelf nog kan en sluiten we aan bij hun mogelijkheden.

Sociaal team

Heeft u vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt? Maakt u zich zorgen over een kennis of buur?

Met vragen over welzijn, zorg, wonen, werk, financiën, dagbesteding, (geestelijke) gezondheid en dergelijke, kunt u terecht bij het Sociaal Team.

Jongerenwerk

De jongerenwerkers zijn veel op straat te vinden. We spreken jongeren aan op de bekende hangplekken en weten wat er speelt onder jongeren. Samen met politie, gemeente en de jongeren zelf wordt overlast bestreden en zorgen we voor een prettige en veilige woonomgeving.

Iedere woensdag, donderdag en vrijdagavond zijn de jongerenwerkers op straat te vinden.

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches zijn de verbinding tussen sportverenigingen, de buurt, de inwoners en het onderwijs. Zij staan in contact met alle basisscholen, middelbare scholen, de sportverenigingen en zijn werkzaam in de 6 kernen van de gemeente.

Zij hebben het doel de kinderen, jeugd, volwassenen en senioren van de gemeente te ondersteunen bij het vinden van hun weg in het sportaanbod.

Vrijwilligerscentrale

Wij zetten ons in voor vrijwilligers door het vinden van activiteiten in de buurt zo toegankelijk mogelijk te maken. Met onze uitgebreide vrijwilligers vacaturebank zorgen wij dat het vinden van de leukste initiatieven heel eenvoudig wordt.

Daarnaast zorgen wij dat lokale vrijwilligersorganisaties gebruik kunnen maken van allerlei handige online tools om nog makkelijker vrijwilligersactiviteiten te kunnen organiseren. Verder helpt de vrijwilligers vacaturebank hen om in contact te komen met vrijwilligers in de buurt.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We staan altijd voor je klaar! Door op de onderstaande knop te klikken kom je met ons in contact. We ontvangen je graag om kennis en ideeën over vrijwilligerswerk te delen!

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud