Speurtocht jonge mantelzorgers

Speurtocht Jonge mantelzorgers

WelzijnWonenPlus en stichting MEE organiseren regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers. Deze kinderen groeien op met een vader, moeder, broertje, zusje of andere naaste in hun omgeving die te maken hebben met een aandoening of ziekte.

Voor hun is dat een normale zaak en “dat doe je toch gewoon”, maar wij zijn van mening dat deze kinderen wel eens in het zonnetje gezet mogen worden!

Op woensdag 1 september zijn we op stap gegaan met een aantal jonge mantelzorgers. We hebben gezamenlijk de speurtocht gelopen die gemaakt is door de gemeente Purmerend in samenwerking met bibliotheek Waterland. De start was bij de bibliotheek. Daar konden de kinderen even kennis maken met elkaar, wat drinken en eten en kregen zij informatie over de bibliotheek. Fijn is om te weten dat je daar in alle rust je huiswerk kan maken, kan chillen, gamen of een leuk tijdschrift/boek kan lezen als daar thuis de ruimte niet voor is.

We hebben tijdens de speurtocht veel geleerd over duurzaamheid, het milieu maar ook gewoon lol gehad met elkaar! De laatste vraag moest beantwoord worden in de kinderboerderij en kregen de kinderen nog leuke presentjes mee die door bibliotheek Waterland beschikbaar waren gesteld! Kortom een heerlijke middag samen!

Wil je ook deelnemen aan deze activiteiten of weet je kinderen/jongeren tussen de 4-24 jaar die ook in eenzelfde situatie opgroeien?  Stuur app naar 06-38931980 of stuur een e-mail naar info@welzijnwonenplus.nl