Purmerend zoekt en ontmoet!

Vanaf volgende week start in het Purmerends Nieuwsblad de rubriek Purmerend zoekt en ontmoet. Een rubriek gericht op het ontmoeten van elkaar. Dit initiatief komt vanuit WelzijnWonenPlus en is voor alle Purmerenders.

Vindt u het leuk om nieuwe of (oude) bekenden te ontmoeten? Houd dan deze rubriek in de gaten. Deze komt maandelijks uit.

Het idee is dat er iedere maand een oproep wordt gedaan om iets samen te gaan doen. Dit kunnen allerlei vormen van ontmoeting zijn zoals samen koffie drinken, uitstapjes maken,denk aan musea bezoeken, markt, wandeling, fietsen, creatief bezig-zijn, spelletjes doen, online of gewoon aan tafel, voetbal kijken etc. In deze Coronatijd gaan we hier creatief mee om, bijvoorbeeld alvast een gesprekje bij elkaar op de stoep of een telefoontje. Afhankelijke van de wens van de aanvrager is deze oproep anoniem of duidelijk van wie de oproep is.

WelzijnWonenPlus zorgt indien gewenst voor een intakegesprek. Waarna een bezoek gepland wordt. We kijken of er een klik is en kunt verdere afspraken onderling maken. De frequentie van de bezoeken of activiteiten kunnen zelf worden ingevuld. Dit hoeft niet elke week te zijn, dit wordt echt in overleg met elkaar gedaan.

Wat doet WelzijnWonenPlus?

WelzijnWonenPlus is een welzijnsorganisatie die ondersteuning biedt op het gebied van welzijn en praktische dienstverlening in en om huis. Steeds vaker worden er aanvragen gedaan op het gebied van ontmoeting. En zijn er ook specifieke vragen voor interessegebieden, het bestand aan vrijwilligers van WelzijnWonenPlus is divers. Toch kan er nog niet altijd voor iedereen de juiste match gevonden worden. Daarom wordt nu de oproep om samen iets te gaan doen breder aangepakt in deze rubriek.

Meer informatie over WelzijnWonenPlus of “Purmerend zoekt en ontmoet” in het bijzonder? Neem contact op met het servicepunt (maandag t/m vrijdag 9 tot 12 uur) op 0299 426 364 of via purmerend@welzijnwonenplus.nl