Een patatje MET voor jonge mantelzorgers

In het afgelopen jaar hebben jongeren het niet makkelijk gehad. Een tijd zonder live onderwijs, zonder sportwedstrijden en zonder leuke uitstapjes. Daarom hebben WelzijnWonenPlus, Vlaamse frites de Mazzel en de gemeente Purmerend en Beemster besloten jonge mantelzorgers aan de hand van een patatje MET van De Mazzel in het zonnetje te zetten

Dit jaar bestaat Vlaamse Frites de Mazzel 30 jaar, even een ” Mazzeltje halen” is dan ook een begrip in Purmerend en omstreken. Ben, de eigenaar is een fritoloog in hart en nieren. Hij begon de zaak in 1991 op het Padjedijk, waarna de zaak verhuisde naar de Kaasmarkt. Daar bakt hij nog steeds de lekkerste patat, supervers en natuurlijk met liefde en passie worden de piepers, geschild, gesneden en verwerkt tot Vlaamse frites. Natuurlijk kan je dat niet alleen; hij wordt daarin ondersteund door zijn vrouw Ilse. Zoals Ilse zegt: “Ons geheim? Dat geven we niet prijs maar het is een combinatie van factoren die we samenvoegen voor het perfecte eindresultaat!”

Voor de zaak spreken Ben en Ilse iedere dag veel mensen die allemaal hun eigen verhaal hebben:” het is soms net een ouderwetse kroeg”! Niet alleen oudere mensen, maar ook kinderen en jongeren waarvan sommigen het best moeilijk hebben omdat zij zorgen voor of zorgen hebben over iemand in hun omgeving, komen met hun verhaal.

Ben jij ook een jonge mantelzorger? Of ken je iemand die intensief zorgt voor, of zorgen heeft over een naaste? Mail dan naar marianne@welzijnwonenplus.nl, dan wordt de voucher voor het gratis patatje je toegestuurd.