Cheque van 1.500,- voor het project Jonge Mantelzorger

Het project Jonge Mantelzorgers van WelzijnWonenPlus was genomineerd voor een Appeltje van Oranje! Wij zijn er supertrots op dat we één van de 50 kanshebbers waren. Dit jaar was het thema van de Appeltjes van Oranje ‘Eenzaamheid verminder je samen!’ 

Jonge mantelzorgers vormen een onderbelichte groep die extra risico loopt om te vereenzamen. 1 op de 4 kinderen/jongeren is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft. Hierdoor hebben zij extra zorgtaken thuis, maken zich zorgen of missen zelf de nodige zorg. Deze zorgen staan op de eerste plek, waardoor school, sport en vrienden ondergeschikt zijn. Zorgen voor een ander voelt voor hen als vanzelfsprekend, dat doe je toch gewoon, maar dat is het niet. WelzijnWonenPlus brengt deze groep bij elkaar en biedt lotgenotencontact aan.

“Wij als organisatie zijn er voor hen, door te luisteren en individuele aandacht te geven. De jonge mantelzorgers zijn er ook voor elkaar. Ze voelen zich verbonden en begrijpen elkaar.”

WelzijnWonenPlus organiseert regelmatig laagdrempelige activiteiten die aansluiten bij de leeftijd. Er is een groep voor mantelzorgers van 4 tot en met 12 jaar en voor 13 jaar en ouder.“Naast het sociale aspect vinden wij het ook belangrijk dat de jonge mantelzorger een leuk moment voor zichzelf heeft, los van de thuissituatie.”

Bedankt voor uw stem!

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud