Wormerland

Wilt u aan de slag als servicepuntmedewerker?

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons fijne team op het servicepunt komt versterken. Als eerste aanspreekpunt van WelzijnWonenPlus ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het servicepunt en alle administratieve taken die hier uit voortvloeien. Je bent de vraagbaak voor onze abonnees en biedt een luisterend oor aan de bezoekers en vrijwilligers die langs komen.

Wat vragen wij?
Je hebt een warm hart, bent administratief goed onderlegd en kunt met computers overweg. Ook aan de telefoon ben jij goed verstaanbaar en kom je uit de omgeving Wormerland.

 lees verder.

Op het servicepunt Wormerland werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving.

Diensten servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

Iedere maandag tussen 10.00 en 10.30 uur wordt u thuis opgehaald met de wijkbus en naar de Vomar in Wormer gebracht. Hier wachten een aantal vrijwilligers van WelzijnWonenPlus om u te helpen met het pakken van artikelen, uw karretje te duwen en het allemaal op de band te zetten. Om 11.30 uur begint de ‘thuisbreng ronde’. Bij het thuisbrengen helpt de vrijwilliger u met het tillen van de boodschappen en (op aanvraag) het in de kast te zetten.

Aanmelden
Als abonnee van WelzijnWonenPlus kunt u gebruik maken van deze dienst. U betaalt alleen de vervoerskosten met de wijkbus. U kunt zich wekelijks aanmelden voor vrijdag 12 uur via 075 641 96 68 of mail naar wormerland@welzijnwonenplus.nl.

Boodschappenservice

Is boodschappen doen te zwaar geworden? Bent u ziek of durft u niet naar de winkel vanwege sneeuw of gladheid? Dan doen wij de boodschappen voor u. Wilt u zelf graag naar de winkel, maar kunt u het niet alleen dan gaat een vrijwilliger met u mee.

Computerhulp

Vindt u het weleens lastig om goed om te gaan met de computer? Onze vrijwilligers helpen u graag uit de digitale problemen. Denkt u hierbij aan het verhelpen van een storing of downloaden van programma’s. Ook voor hulp bij het versturen van e-mails of internetten kunt u bij ons terecht.

De energiecoach gaat op huisbezoek bij de bewoner. Tijdens het gesprek kijkt de energiecoach samen met de bewoner naar de situatie, de woning en eventueel naar de energiekosten. De energiecoach geeft informatie, tips en advies op maat, speciaal voor deze bewoner en voor deze woning.

Afspraak maken
Geld besparen, meer comfort in de woning én iets goeds doen voor het milieu? Ja? Boek een gratis energiecoach! Mail naar energiecoachwormerland@welzijnwonenplus.nl of bel naar het servicepunt van WelzijnWonenPlus Wormerland 075 641 96 68. 

Administratieve ondersteuning

Vindt u het moeilijk om uw administratie op orde te krijgen? Lukt het niet om een formulier in te vullen? Wilt u een toeslag aanvragen? Onze vrijwilligers helpen u graag!

Denkt u hierbij aan het ordenen van uw administratie, invullen van (digitale) formulieren of opzeggen van abonnementen. Ook voor hulp bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, een WMO-voorziening of persoonsgebonden budget (PGB).

Belasting

Voor hulp bij uw belastingaangifte hebben wij getrainde vrijwilligers die u helpen.

Klussenservice

Onze vrijwilligers helpen u graag met kleine klusjes in en om het huis. Denkt u aan het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, een kastje in elkaar zetten, de cv-ketel bijvullen of een lamp ophangen. We houden als richtlijn aan dat de klus binnen anderhalf- 2 uur moet zijn afgerond. U zorgt zelf voor het benodigde materiaal (dit kunt u altijd met ons overleggen).

Een tuin is fijn, maar kan een hele zorg zijn als u wat ouder wordt. Wij kunnen u hulp bieden in de tuin of op het balkon. Denkt u hierbij kleine klusjes zoals plantjes planten of verplaatsen, snoeien, onkruid wieden of gras maaien. Wij houden hierbij de richtlijn aan dat de klus niet meer dan anderhalf-tot 2 uur in beslag neemt (dit is per locatie verschillend). Hoge bomen of heggen snoeien, schuttingen of tegels verplaatsen of vervangen valt hier niet onder. U kunt maximaal drie tot vier keer per jaar gebruik maken van de tuinhulp.

Het tuinonderhoud kost € 5,– per uur. De maximale duur van de dienst is twee uur. Het bedrag wordt afgeschreven met een automatische incasso.

Soms kost koken teveel inspanning of is het doen van dagelijkse boodschappen te zwaar. U kunt dan een verse warme maaltijd thuisbezorgd krijgen. De maaltijden worden bereid in de keuken van Zorgcirkel Torenerf. Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. Van maandag t/m vrijdag (inclusief feestdagen die vallen op deze dagen) worden de maaltijden bij u thuisbezorgd tussen 11.30 en 13.00 uur door onze vrijwilligers. Bij de aanleunwoningen aan het Ventjagersplein worden de maaltijden 7 dagen per week bezorgd door onze vrijwilligers.

U kunt ook tijdelijk gebruik maken van de maaltijdvoorziening in verband met bijvoorbeeld ziekte en/of een revalidatieperiode. Wilt u op zeer korte termijn gebruik maken van de maaltijdvoorziening? Dan kunt u tussen 9.30 en 10 uur bellen met Zorgcirkel Torenerf.

Aanmelden 

Aanmelden voor Tafeltje Dekje gaat via Zorgcirkel Torenerf (088 559 15 00). Na de aanmelding komt de consulent van WelzijnWonenPlus Wormerland langs om u informatie te geven over:

 • de werkwijze van de maaltijd voorziening;
 • uitleg over het invullen van het keuzemenu;
 • de betaling d.m.v. het invullen van een machtigingsformulier voor de automatische incasso door borgcentrum Torenerf;
 • eventuele andere zaken waar u tegenaan loopt.

Het gebruik van de maaltijd kan bij spoed wel direct ingezet worden. Dan vindt de intake plaats zodra dit mogelijk is.

Kosten per maaltijd: € 8,30

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand in de gemeente Wormerland?

Veel mantelzorgers zorgen lang en intensief voor een naaste en dat gaat meestal niet vanzelf. Wij gaan dan graag met de mantelzorger in gesprek, dat kan thuis maar ook op kantoor. We ondersteunen door het bieden van praktische ondersteuning met hulp van vrijwilligers en organiseren regelmatig mantelzorgcafés. Ook verzorgen we de mantelzorgwaardering en het mantelzorgcompliment voor de gemeente Wormerland.

U kunt contact opnemen met de consulent mantelzorgondersteuning Inge via 06 149 85 478 of inge@welzijnwonenplus.nl.

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt en dit niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger.  

 Aanvraag indienen gemeente Wormerland

U kunt een aanvraag indienen door het online registratieformulier Mantelzorgondersteuning in te vullen. 

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig met het invullen van het formulier, dan staan de vrijwilligers van WelzijnWonenPlus Wormerland voor u klaar. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de zorgvrager woont. De mantelzorgconsulent ontvangt alle aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag klopt. Aan het eind van het jaar ontvangt u van de gemeente uw mantelzorgcompliment.

Wanneer u al bij ons ingeschreven bent, is het niet nodig dit formulier opnieuw in te vullen. U krijgt dan automatisch bericht dat u het mantelzorgcompliment kunt ophalen op ons servicepunt in Wormerland.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zij zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Onze consulent is er voor hen en voor professionals rondom de jonge mantelzorgers (zoals onderwijs, sportverenigingen, etc.). Ook organiseren we regelmatig leuke activiteiten. Bel of app onze consulent Astrid 06 829 22 865 of mail astrid@welzijnwonenplus.nl.

Platform Wormerland bestaat uit een groep vrijwilligers van WelzijnWonenPlus die zich inzetten voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes en wegen in Wormerland. Het doel van het Platform is dat iedere inwoner van de gemeente gebruik kan maken van alle openbare ruimten en wegen en hierdoor blijvend deel kunnen uitmaken van de samenleving. Dit wordt bereikt door regelmatige controle van de openbare ruimten en voorzieningen op; bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid.

Werkwijze

Het Platform is het meldpunt voor als u obstakels tegenkomt op uw weg. Uw melding, met een duidelijke omschrijving en graag met een foto, wordt door het Platform onderzocht en getest. Deze meldingen worden met de verantwoordelijke partijen besproken om samen tot een oplossing te komen. Het Platform heeft een nauwe samenwerking met de gemeente Wormerland, winkeliers en verenigingen/stichtingen.

Wilt u een melding doen? Mail dan naar wormerland@welzijnwonenplus.nl of bel 075 641 96 68.

Wij organiseren in Wormerland verschillende sociale activiteiten, zoals koffie-inloop, informatieve bijeenkomsten met een thema en gezamenlijke maaltijden. Houd onze agenda in de gaten.

Heeft u vragen op het gebied van dagbesteding, geld, gezinsrelaties, opgroeien, opvoeden, welzijn, werk, wonen of zorg. Voor uzelf of voor een familielid, vriend of buur? Dan kunt u terecht bij het gratis inloopspreekuur van het Sociaal Team Wormerland. Samen met u kijken de medewerkers van het Sociaal Team Wormerland naar wat u zelf kunt doen of met hulp van mensen in uw omgeving. Lukt dit niet, dan zoeken we gezamenlijk naar gespecialiseerde hulp.

Waar en wanneer?

 • U kunt bij het Sociaal Team binnenlopen op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur. De Omslag, Faunastraat 68, 1531 WH Wormerland.
 • Stuur een mail met uw vraag naar sociaalteam@wormerland.nl
 • Stuur een WhatsApp bericht met uw vraag of bel naar 06 580 76 672.

Telefooncirkel

Vindt u het fijn als u dagelijks gebeld wordt? Als deelnemer van de telefooncirkel wordt u iedere ochtend gebeld door een van de vrijwilligers. Dit zijn korte gesprekjes om te horen hoe het met u gaat en of u goed bent opgestaan. Dit geeft een veilig gevoel en wordt ervaren als een prettig contactmoment.

Daarnaast ontmoeten vrijwilligers en abonnees elkaar een paar keer per jaar bij een gezellige activiteit.

Vervoer van deur tot deur naar bestemmingen in de regio Wormerland, Zaanstad en Purmerend. De wijkbus is speciaal voor inwoners van én rondom Wormerland die minder mobiel zijn door bijvoorbeeld ouderdom, lichamelijke of psychische beperking of een (chronische) ziekte. De bus rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. De wijkbus kan ook gereserveerd worden voor groepsvervoer. Informeer naar de speciale tarieven.

We hebben twee bussen met acht zitplaatsen en ruimte voor één of meerdere rolstoelen. De bussen hebben een verlaagde instap en handgrepen om het instappen voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Om gebruik te maken van de wijkbus vragen wij u om lid te worden. De kosten hiervan zijn € 15,- per jaar (€ 10,- als u lid bent van WelzijnWonenPlus). Voor de ritten werken met strippenkaarten, deze kosten € 11,- per kaart met 10 strippen.

Wilt u lid worden of wilt u meer informatie? Bel 075 641 96 68 of mail wormerland@welzijnwonenplus.nl.

Zone indeling

De zone indeling is als volgt:

Binnen Wormer, 1 strip

Vanuit Wormer naar Jisp, Oostknollendam en Wormerveer, 2 strippen

Vanuit Wormer naar Wijdewormer en Neck, 3 strippen

Vanuit Wormer naar Zaandijk, Krommenie, Koog a/d Zaan en Assendelft, 3 strippen

Vanuit Wormer naar Purmerend, 4 strippen

Vanuit Jisp naar Purmerend en Krommenie, 4 strippen

Vanuit Oostknollendam naar Purmerend, 5 strippen

Vanuit Jisp/Oostknollendam naar Zaandam, 5 strippen

Vanuit Neck/Wijdewormer naar Purmerend, 3 strippen

Vrienden van de Wijkbus Wormerland

De ‘Vrienden van de wijkbus’ is een groep mensen die de wijkbus Wormerland een warm hart toedraagt. Met hun donaties leveren zij een bijdrage aan het onderhoud en onvoorziene kosten van bijv. reparaties. Zo kunnen wij de tarieven voor het vervoer met de wijkbus zodanig laag houden dat het voor iedereen betaalbaar blijft.
 

Word ook vriend van de wijkbus

Een vriend van de wijkbus worden kan al met een eenmalige donatie. U kunt ook jaarlijks een bedrag schenken. Wat u wilt!
Het gedoneerde geld van de ‘Vrienden van de wijkbus’ gebruiken wij voor het onderhoud van de bussen en de rolstoelliften. Ook de onvoorziene reparaties kunnen hiervan worden betaald en zijn wij aan het sparen voor vervanging (de bussen zijn niet meer de jongste). Hoe mooi zou het zijn als mede dankzij u wijkbus Wormerland nog heel lang blijft rondrijden en het betaalbaar blijft!

U kunt uw donatie overmaken op NL13 RABO 0148 7988 88 t.n.v. WelzijnWonenPlus o.v.v. ‘Vrienden van de wijkbus Wormerland’.
 
Sponsoring
 
Wilt u als bedrijf of organisatie de wijkbus steunen? Daar zijn we heel blij mee! Neem contact op met
Ruud Zijp, 06 382 58 324 voor de sponsortarieven.
 
Sponsors van de Wijkbus Wormerland

Wijkbus Wormerland

Van maandag t/m vrijdag rijdt wijkbus Wormerland van en naar bestemmingen in Wormerland, Purmerend en Zaanstad. De bus rijdt van 9.00 en 17.00 uur.

De wijkbus is bedoeld voor inwoners van én rondom Wormerland die minder mobiel zijn door bijvoorbeeld ouderdom, een lichamelijke of psychische beperking of een (chronische) ziekte. Er zijn twee bussen, één met acht zitplaatsen en één met drie. Tevens is er ruimte voor rolstoelen en rollators. De bussen hebben een lift. De bussen hebben een verlaagde instap en handgrepen om het instappen voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Wijkbus Wormerland is mede mogelijk door de Vrienden van de Wijkbus Wormerland.

Sponsors van de Wijkbus Wormerland

Lassie

De Zorgcirkel
Verantwoord
Bewegen
At The CarWash
Company
Max Ketema Auto's

Activiteiten servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

Vacatures servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons fijne team op het servicepunt komt versterken. Als eerste aanspreekpunt van WelzijnWonenPlus ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het ..
Wij zoeken een enthousiaste chauffeur voor de Wijkbus Wormerland (vrijwilliger).
Wij zijn voor 70-jarige man uit Wijdewormer op zoek naar een wandelvrijwilliger. Vind je het leuk om samen met deze meneer te gaan wandelen, de hond uit te laten of gewoon een boodschapje te doen, ..
Vacature Vrijwilliger Respijtzorg (vervangende mantelzorg) Ben je bereid om mantelzorgers te ondersteunen? Mantelzorgers een time-out te geven zodat ze er weer even tegenaan kunnen? Ben je ..

Nieuwsbrieven servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

Nieuwsbrief Wormerland, voorjaar 2024

Nieuwsbrief Wormerland, zomer 2024

Servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

WelzijnWonenPlus in Wormerland

Faunastraat 68
1531 WH Wormer
T 075 641 96 68
wormerland@welzijnwonenplus.nl

Openingstijden servicepunt:

Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur

Vrijwilligers en vacatures

Met meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers verzorgen wij de dienstverleningen in Wormerland. Wil jij iets betekenen voor een ander, meld je dan aan als vrijwilliger. Neem contact op met één van de consulenten en vraag naar de mogelijkheden of vul het interesseformulier in.

Word abonnee van WelzijnWonenPlus

Wilt u ook gebruik maken van onze diensten, sluit dan een abonnement af. Een abonnement kost € 6,- per maand.

Het abonnement is gratis indien de hoogte van uw inkomen niet hoger is dan netto AOW.

Meer informatie?
Belt u dan met het servicepunt 075 641 96 68.

Medewerkers servicepunt WelzijnWonenPlus Wormerland

Astrid
Mannes

CONSULENT

jonge

mantelzorg

T 06 829 228 65

Inge
Mierenmet

CONSULENT

mantelzorg

T 06 149 854 78

Ruud
Zijp

CONSULENT /

coördinator

wijkbus

T 06 382 583 24

Daniëlle
Eickholt

CONSULENT

T 06 107 527 67

Mary
van Reeswijk

CONSULENT

T 06 836 460 92

Bel me terug

  Vrijwilliger formulier

   Bel me terug

    Ga naar de inhoud