Purmerend

Zin in een middag vol gezelligheid en muziek?

Op donderdag 18 juli 2024 is er Gouwe Ouwe.

De voetjes van de vloer, herinneringen ophalen onder het genot van een hapje en een drankje óf gewoon zitten, kijken en genieten. Dat is Gouwe Ouwe, iedereen is welkom en hoort erbij! Hits van vroeger gespeeld door band van professionele artiesten.  

Komt u ook? U kunt zich vóór maandag 15 juli 2024 aanmelden bij het servicepunt.

Entree: € 5,-, incl. hapjes. (Alleen contant betalen, geen pin aanwezig).
Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. U kunt één introducé meenemen.  

Locatie: Korfbalvereniging BEP, Flevostraat 50 Purmerend.
De deur gaat open om 14.30 en de band speelt van 15.00 tot 16.45.

Mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het VSB fonds Beemster.

Diensten servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

Op het servicepunt Purmerend werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving.

De boodschappendienst is een samenwerking met PLUS. Abonnees geven wekelijks hun boodschappenlijstje door (minimaal 20 euro) en deze worden door vrijwilligers thuisbezorgd en indien gewenst in de (koel)kast gedaan. Uw boodschappen worden op het afgesproken moment bij u thuis bezorgd. Voor deze service betaalt u € 2,50 per bezorging.

Computerhulp

Vindt u het weleens lastig om goed om te gaan met de computer? Onze vrijwilligers helpen u graag uit de digitale problemen. Denkt u hierbij aan het verhelpen van een storing of downloaden van programma’s. Ook voor hulp bij het versturen van e-mails of internetten kunt u bij ons terecht.

Een energiecoach komt bij de mensen thuis of door middel van een video gesprek. Met dit bezoek of gesprek, de behoeftes van de bewoner, de woning en de energie(jaar)nota geeft de energiecoach tips en advies op maat, speciaal voor deze woning. Dit kunnen slimme tips zijn of iets grotere investeringen. Het doel van het project is bewustwording van het energieverbruik en lagere woonlasten voor bewoners met behulp van laagdrempelige aanpassingen. Bovendien: de advisering door energiecoaches is gratis.

Handvatten
De energiecoach geeft handvatten om energie en geld te besparen, én dus ook een goede stap in de richting van een klimaatneutraal Purmerend.

Handige tips
Energiecoaches leggen op aanvraag en na afspraak huisbezoeken of video gesprekken af. Zij brengen energiebesparende producten mee om direct te kunnen laten zien wat een handig middel is om te besparen. Bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrippen of een spaarlamp. Aan de hand van een vragenlijst wordt het huis doorgenomen en komen er tips voor het energieverbruik en mogelijke besparingen.

Afspraak maken
Geld besparen, meer comfort in de woning én iets goeds doen voor het milieu? Ja? Boek een gratis energiecoach! Mail naar 
energiecoachpurmerend@welzijnwonenplus.nl of bel naar 0299 820 138.

Informatie
Meer weten over energie besparen? Kijk eens op www.duurzaam.purmerend.nl.

Heeft u mantelzorg of geeft u mantelzorg en woont u in Purmerend? Dan kunt u voor vragen, advies of een gesprek contact opnemen met de consulent mantelzorgondersteuning.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zij zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Onze consulent is er voor hen en voor professionals rondom de jonge mantelzorgers (zoals onderwijs, sportverenigingen, etc.). Bel of app onze consulent Floor 06 101 709 57 of mail floor@welzijnwonenplus.nl

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt en dit niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger.  

 Aanvraag indienen bij de gemeente Purmerend

https://purmerend.nl/actueel/meer-nieuws/vraag-het-mantelzorgcompliment-2024-aan

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig met het invullen van het formulier, dan staan de vrijwilligers van WelzijnWonenPlus Purmerend voor u klaar. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de zorgvrager woont. De mantelzorgconsulent ontvangt alle aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag klopt. Aan het eind van het jaar ontvangt u van de gemeente uw mantelzorgcompliment.

Wanneer u al bij ons ingeschreven bent, is het niet nodig dit formulier opnieuw in te vullen. U krijgt dan automatisch bericht dat u het mantelzorgcompliment kunt ophalen op ons servicepunt in Purmerend.

Administratieve ondersteuning

Vindt u het moeilijk om uw administratie op orde te krijgen? Lukt het niet om een formulier in te vullen? Wilt u een toeslag aanvragen? Onze vrijwilligers helpen u graag!

Denkt u hierbij aan het ordenen van uw administratie, invullen van (digitale) formulieren of opzeggen van abonnementen. Ook voor hulp bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, een WMO-voorziening of persoonsgebonden budget (PGB).

Belasting

Voor hulp bij uw belastingaangifte hebben wij getrainde vrijwilligers die u helpen.

 

 

Wij organiseren in Purmerend verschillende sociale activiteiten, zoals bijeenkomsten met een thema en gezamenlijke maaltijden. Houd onze agenda in de gaten.

Deelnemen aan de Telefooncirkel. Iets voor u?

Vindt u het fijn om elke ochtend gebeld te worden voor een kort gesprekje en om te horen of u goed bent opgestaan? 

Doe dan mee met de Telefooncirkel.

Elke ochtend tussen 8.00 en 9.00 uur belt een vrijwilliger met u. Dit is een fijn contactmoment in de ochtend en geeft een veilig gevoel.  De vrijwilligers van de Telefooncirkel vormen een vast team, zodat u weet wie er met u belt.

Klussenservice

Onze vrijwilligers helpen u graag met kleine klusjes in en om het huis. Denkt u aan het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, een kastje in elkaar zetten, de cv-ketel bijvullen of een lamp ophangen. We houden als richtlijn aan dat de klus binnen anderhalf- 2 uur moet zijn afgerond. U zorgt zelf voor het benodigde materiaal (dit kunt u altijd met ons overleggen).

Tuinhulp

Een tuin is fijn, maar kan een hele zorg zijn als u wat ouder wordt. Wij kunnen u hulp bieden in de tuin of op het balkon. Denkt u hierbij kleine klusjes zoals plantjes planten of verplaatsen, snoeien, onkruid wieden of gras maaien. Wij houden hierbij de richtlijn aan dat de klus niet meer dan anderhalf-tot 2 uur in beslag neemt (dit is per locatie verschillend). Hoge bomen of heggen snoeien, schuttingen of tegels verplaatsen of vervangen valt hier niet onder. U kunt maximaal drie keer per jaar gebruik maken van de tuinhulp.

Het tuinonderhoud kost € 5,– per uur. De maximale duur van de dienst is twee uur. Het bedrag wordt afgeschreven met een automatische incasso.

 
 

Vervoer

Heeft u een afspraak bij uw huisarts, tandarts of ziekenhuis dan is het fijn als er iemand is die voor u kan rijden en eventueel met u meegaat. Iemand die de weg weet, die meeluistert naar wat de arts vertelt (als u dat fijn vindt) en de vervolgafspraken voor u onthoudt. Heeft u niemand die met u mee kan gaan in uw eigen omgeving? Dan zoeken wij een vrijwilliger die u kan begeleiden.

Als abonnee betaalt u een kilometervergoeding van € 0,30 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Vriendschappelijk huisbezoek

Vindt u het fijn om af en toe een kopje koffie met iemand te drinken, een wandeling maken of een gezellig praatje te maken? Wij hebben vrijwilligers die graag bij u komen voor een vriendschappelijk huisbezoek.

Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw in de gemeente zijn en graag wegwijs gemaakt willen worden. De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen.

Op verzoek kan u op regelmatige basis gebeld worden voor een vriendschappelijk praatje door een vaste vrijwilliger. U kunt naar behoefte aangeven hoe vaak u gebeld wilt worden.

Activiteiten servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

Met regelmaat organiseren wij voor abonnees en vrijwilligers activiteiten en bijeenkomsten in Purmerend en Beemster.

Vacatures servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

Vrijwilliger respijthulp Om mantelzorgers te ontlasten zijn wij op zoek naar respijthulp vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn een paar uurtjes thuis bij de zorgvrager zodat de mantelzorger even ..

Nieuwsbrieven servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

Nieuwsbrief Purmerend, voorjaar 2024

Nieuwsbrief Purmerend, zomer 2024

Servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

WelzijnWonenPlus in Purmerend

Kometenstraat 6b
1443 BA Purmerend 
T 0299 426 364
purmerend@welzijnwonenplus.nl

Openingstijden servicepunt:

Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.

Word abonnee van WelzijnWonenPlus

Wilt u ook gebruik maken van onze diensten, sluit dan een abonnement af. Een abonnement kost € 6,- per maand.

Als huurder van Intermaris of Wooncompagnie betaalt u € 3,- per maand.

Het abonnement is gratis als uw inkomen niet hoger is dan netto AOW.

Meer informatie?
Belt u dan met het servicepunt 0299 426 364.

Team servicepunt WelzijnWonenPlus Purmerend

Monique
Spliet

CONSULENT

T 06 103 58 313

Mariëtte
Oosterveer

CONSULENT

T 06 830 29 319

Floor
Hemels

CONSULENT

T 06 101 70 957

Louise Leegwater
Louise Leegwater

CONSULENT

T 06 578 70 313

Linda
Kuipers

CONSULENT

T 06 105 50 626

Bel me terug

    Vrijwilliger formulier

      Bel me terug

        Ga naar de inhoud