Oostzaan

Samen fiets op de duofiets

De nieuwe duofiets is donderdag 11 juli officieel in gebruik genomen.

Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen of zich niet meer veilig voelen op de fiets, kunnen nu samen met een vrijwilliger toch lekker fietsen. Bij de duofiets zitten de bestuurder en passagier naast elkaar. De passagier kan meefietsen, maar het hoeft niet. Door toch de fietsbewegingen tegen weerstand te kunnen maken, blijven de heup-, knie- en enkelgewrichten mobiel, neemt de doorbloeding en hartslag toe en worden de beenspieren versterkt. Een bijzonder goede activiteit voor de algehele conditie!

Mensen die willen meefietsen en vrijwilligers die fietsmaatje willen worden, kunnen zich aanmelden via het servicepunt.

 

Diensten servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

Op het servicepunt Oostzaan werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving.

Is boodschappen doen te zwaar geworden? Bent u ziek of durft u niet naar de winkel vanwege sneeuw of gladheid? Dan doen wij de boodschappen voor u. Wilt u zelf graag naar de winkel, maar kunt u het niet alleen dan gaat een vrijwilliger met u mee.

Durft of kunt u niet meer zelfstandig fietsen? Bij de duofiets zitten bestuurder en passagier naast elkaar. De passagier kan meefietsen, maar het hoeft niet. Door toch de fietsbewegingen te maken is dit een bijzonder goede activiteit voor de algehele conditie. De fiets wordt bestuurd door een vrijwilliger. met informatie op het servicepunt. 

De energiecoach gaat op huisbezoek bij de bewoner. Tijdens het gesprek kijkt de energiecoach samen met de bewoner naar de situatie, de woning en eventueel naar de energiekosten. De energiecoach geeft informatie, tips en advies op maat, speciaal voor deze bewoner en voor deze woning.

Afspraak maken
Geld besparen, meer comfort in de woning én iets goeds doen voor het milieu? Ja? Boek een gratis energiecoach! Mail naar energiecoachoostzaan@welzijnwonenplus.nl of bel naar het servicepunt van WelzijnWonenPlus Oostzaan, 06 233 573 04. 

Vindt u het weleens lastig om goed uit te gaan met de computer? Onze vrijwilligers helpen u graag uit de digitale problemen. Denkt u hierbij aan het verhelpen van een storing of het downloaden van programma’s. Ook voor hulp bij het versturen van e-mails of internetten kunt u bij ons terecht.

Heeft u vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn? Dan kunt u terecht bij het servicepunt. Onze vrijwilligers en de consulenten staan u graag te woord. Als wij u niet zelf kunnen helpen, kunnen we voor u bemiddelen of u doorverwijzen naar de juiste instantie.

Elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur is er een inloop voor het doen van spelletjes of creatieve activiteiten. Locatie: Sociaal Plein Oostzaan.

Onze vrijwilligers helpen u graag met kleine klusjes in en om het huis. Denkt u aan het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, een kastje in elkaar zetten, de cv-ketel bijvullen of een lamp ophangen. We houden als richtlijn aan dat de klus binnen 1,5 – 2 uur moet zijn afgerond. U zorgt zelf voor het benodigde materiaal (dit kunt u altijd met ons overleggen).

Een tuin is fijn, maar kan een hele zorg zijn als u wat ouder wordt. Wij kunnen u hulp bieden in de tuin of op het balkon. Denkt u hierbij aan kleine klusjes zoals plantjes planten of verplaatsen, snoeien, onkruid wieden of gras maaien. Wij houden hierbij de richtlijn aan de de klus niet meer dan anderhalf- tot 2 uur in beslag neemt (dit is per locatie verschillend). Hoge bomen of heggen snoeien schuttingen of tegels verplaatsen of vervangen valt hier niet onder. U kunt maximaal drie tot vier keer per jaar gebruik maken van de tuinhulp. 

Het tuinonderhoud kost € 5,– per uur. De maximale duur van de dienst is twee uur. Het bedrag wordt afgeschreven met een automatische incasso.

Elke maandag (wandelen) en dinsdag (rollatorwandelen) kan men in groepsverband een stukje wandelen in Het Twiske onder begeleiding van vrijwilligers. Na afloop is er koffie en thee. Neem voor meer informatie contact op met het servicepunt.

In opdracht van de gemeente voeren wij preventief huisbezoek uit bij inwoners van 80 jaar en ouder. Aan de hand van een vragenlijst gaat een gespecialiseerde vrijwilliger op bezoek bij inwoners en gaat met hen in gesprek over wonen, woonomgeving, mobiliteit en vervoer, gezondheid, sociale contacten. zelfredzaamheid en mantelzorg. De uitkomsten kan de gemeente meenemen in de beleidsplannen.

Heeft u een vraag over dagbesteding, formulieren, geld, gezinsrelaties, opgroeien, opvoeden, welzijn, werk, wonen of zorg. Voor uzelf of voor een familielid, vriend of buur? Kom dan langs op het gratis inloopspreekuur van het Sociaal Team Oostzaan. Samen met u kijken de medewerkers naar wat u zelf kunt doen of met hulp van mensen in uw omgeving. Lukt dit niet, dan zoeken we gezamenlijk naar gespecialiseerde hulp.

Hoe kunt u het Sociaal Team bereiken?

Het inloopspreekuur is open op dinsdagen van 09.30 – 12.00 uur. 

U kunt ook bellen naar het Sociaal Team op dinsdag van 09.30 – 12.00 uur en woensdag tussen 14.00 – 16.00 uur op telefoonnummer 06-5009 8574.

Mail naar sociaalteam@oostzaan.nl
Locatie: Sociaal Plein Oostzaan, in De KunstGreep, Kerkbuurt 4 in Oostzaan.

Wmo

Heeft u een vraag over uw Wmo-aanvraag dan kunt u direct contact opnemen met het Wmo-team van de gemeente. Het telefonisch spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 11.30 uur. Kijk ook op de pagina Wmo voor meer informatie.

Wij organiseren in Oostzaan verschillende sociale activiteiten, zoals bijeenkomsten met een thema en gezamenlijke maaltijden. Houd onze agenda in de gaten.

Elke dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur is er een koffieinloop op het Sociaal Plein

Tafeltje Dekje

De thuisbezorgde maaltijden zijn bestemd voor alle mensen boven de 55 jaar, die voor kortere of langere tijd niet in staat zijn voor zichzelf een maaltijd te bereiden. De maaltijden, die door de vrijwilligers van Tafeltje Dekje worden bezorgd, worden bereid in de keuken van Zorgcentrum Het Mennistenerf. De maaltijd bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Er zijn drie keuzemenu’s, waaruit u van tevoren kunt kiezen.

U ontvangt de maaltijden van maandag tot en met vrijdag. De bezorging wordt door onze vrijwilligers gedaan. De bezorgtijd zal in het algemeen liggen tussen 11.45 uur en 13.30 uur.

De maaltijden worden geleverd in een groene warmhoud doos, deze dient om de maaltijd goed warm te houden. De warmhoud-doos zet u klaar om de volgende dag  terug te geven.

 

Aanmelden en informatie

Als u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt over kosten, uitleg over het menu, de werkwijze van de maaltijdvoorziening, neemt u dan contact op met Gré de Wit 06 208 92 024  of Nancy Sijmonsbergen 06 100 19 676.

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand in de gemeente Oostzaan?

Veel mantelzorgers zorgen lang en intensief voor een naaste en dat gaat meestal niet vanzelf. Wij gaan dan graag met de mantelzorger in gesprek, dat kan thuis maar ook op kantoor. We ondersteunen door het bieden van praktische ondersteuning met hulp van vrijwilligers en organiseren regelmatig bijeenkomsten. Ook vragen wij het mantelzorgcompliment van de gemeente Oostzaan voor u aan. 

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment wanneer u méér dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt en dit niet voortkomt uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger.  

 Aanvraag indienen  gemeente Waterland

U kunt een aanvraag indienen door het online registratieformulier Mantelzorgondersteuning in te vullen. 

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig met het invullen van het formulier, dan staan de vrijwilligers van WelzijnWonenPlus Oostzaan voor u klaar. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de zorgvrager woont. De mantelzorgconsulent ontvangt alle aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag klopt. Aan het eind van het jaar ontvangt u van de gemeente uw mantelzorgcompliment.

Wanneer u al bij ons ingeschreven bent, is het niet nodig dit formulier opnieuw in te vullen. U krijgt dan automatisch bericht dat u het mantelzorgcompliment kunt ophalen op ons servicepunt in Oostzaan.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen en jongeren hebben extra zorgtaken, maken zich grote zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Onze consulent is er voor hen en voor professionals rondom de jonge mantelzorgers (zoals onderwijs, sportverenigingen, etc.). Ook organiseren we regelmatig leuke activiteiten.

Vindt u het fijn om af en toe een kopje koffie met iemand te drinken, een wandeling maken of een gezellig praatje te maken? Wij hebben vrijwilligers die graag bij u komen voor een vriendschappelijk huisbezoek.

Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw in de gemeente zijn en graag wegwijs gemaakt willen worden. De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen.

Op verzoek kan u op regelmatige basis gebeld worden voor een vriendschappelijk praatje door een vaste vrijwilliger. U kunt naar behoefte aangeven hoe vaak u gebeld wilt worden.

In Oostzaan vindt u WelzijnWonenPlus op het Sociaal Plein in het gemeentehuis van Oostzaan. Op het servicepunt werken enthousiaste vrijwilligers. Inwoners uit Oostzaan kunnen hier terecht voor het aanvragen van praktische hulp, persoonlijke ondersteuning. Kijk hiernaast voor ons totale aanbod van diensten. Heeft u iets nodig wat er niet bij staat, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen hoe we u van dienst kunnen zijn.

Activiteiten servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

Vacatures servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

Ben je bereid om mantelzorgers te ondersteunen? Mantelzorgers een time-out te geven zodat ze er weer even tegenaan kunnen? Ben je gepensioneerd, volg je een studie of heb je even geen werk? Dan is ..
Handige vrijwilliger voor het Repair Café Ben je handig, repareer je graag kapotte dingen en lijkt het je leuk om deze groep te komen versterken? Meld je dan aan via oostzaan@welzijnwonenplus.nl of ..
Houdt u van tuinieren en vindt u het fijn om anderen te helpen? Een nette tuin zorgt ervoor dat iemand prettiger woont. Mensen blijven immers steeds langer thuis wonen en niet iedereen kan hulp ..

Nieuwsbrieven servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

Nieuwsbrief Oostzaan,
voorjaar 2024

Nieuwsbrief Oostzaan,
zomer 2024

Servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

WelzijnWonenPlus in Oostzaan

p/a Kerkbuurt 4 
1511 BD Oostzaan
T 06 233 57 304
oostzaan@welzijnwonenplus.nl

Openingstijden servicepunt Oostzaan

Maandagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur
Dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur

Medewerkers servicepunt WelzijnWonenPlus Oostzaan

Nancy Sijmonsbergen

CONSULENT

T 06 100 19 676

Ivonne
de Jong

CONSULENT

T 06 109 86 698

Linda
Kuipers

CONSULENT

T 06 105 50 626

Bel me terug

    Vrijwilliger formulier

      Bel me terug

        Ga naar de inhoud