Edam-Volendam

Diensten WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

Op het servicepunt Edam-Volendam werken enthousiaste vrijwilligers en kunnen abonnees praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aanvragen. Zie onderstaand ons aanbod en activiteiten. Tijdens de openingstijden kunt u altijd langskomen voor informatie of inschrijving.

Boodschappenservice

Is boodschappen doen te zwaar geworden? Bent u ziek of durft u niet naar de winkel vanwege sneeuw of gladheid? Dan doen wij de boodschappen voor u. Wilt u zelf graag naar de winkel, maar kunt u het niet alleen dan gaat een vrijwilliger met u mee.

Computerhulp

Vindt u het weleens lastig om goed om te gaan met de computer? Onze vrijwilligers helpen u graag uit de digitale problemen. Denkt u hierbij aan het verhelpen van een storing of downloaden van programma’s. Ook voor hulp bij het versturen van e-mails of internetten kunt u bij ons terecht.

Klussenservice

Onze vrijwilligers helpen u graag met kleine klusjes in en om het huis. Denkt u aan het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, een kastje in elkaar zetten, de cv-ketel bijvullen of een lamp ophangen. We houden als richtlijn aan dat de klus binnen anderhalf- 2 uur moet zijn afgerond. U zorgt zelf voor het benodigde materiaal (dit kunt u altijd met ons overleggen).

Tuinhulp

Een tuin is fijn, maar kan een hele zorg zijn als u wat ouder wordt. Wij kunnen u hulp bieden in de tuin of op het balkon. Denkt u hierbij kleine klusjes zoals plantjes planten of verplaatsen, snoeien, onkruid wieden of gras maaien. Wij houden hierbij de richtlijn aan dat de klus niet meer dan anderhalf-tot 2 uur in beslag neemt (dit is per locatie verschillend). Hoge bomen of heggen snoeien, schuttingen of tegels verplaatsen of vervangen valt hier niet onder. U kunt maximaal drie tot vier keer per jaar gebruik maken van de tuinhulp.

Het tuinonderhoud kost € 5,– per uur. De maximale duur van de dienst is twee uur. Het bedrag wordt afgeschreven met een automatische incasso.

Administratieve ondersteuning

Vindt u het moeilijk om uw administratie op orde te krijgen? Lukt het niet om een formulier in te vullen? Wilt u een toeslag aanvragen? Onze vrijwilligers helpen u graag!

Denkt u hierbij aan het ordenen van uw administratie, invullen van (digitale) formulieren of opzeggen van abonnementen. Ook voor hulp bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, een WMO-voorziening of persoonsgebonden budget (PGB).

Belasting

Voor hulp bij uw belastingaangifte hebben wij getrainde vrijwilligers die u helpen.

Vriendschappelijk huisbezoek

Vindt u het fijn om af en toe een kopje koffie met iemand te drinken, een wandeling maken of een gezellig praatje te maken? Wij hebben vrijwilligers die graag bij u komen voor een vriendschappelijk huisbezoek.

Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw in de gemeente zijn en graag wegwijs gemaakt willen worden. De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen.

Op verzoek kan u op regelmatige basis gebeld worden voor een vriendschappelijk praatje door een vaste vrijwilliger. U kunt naar behoefte aangeven hoe vaak u gebeld wilt worden.

Activiteiten servicepunt WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

Vacatures servicepunt WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

Houdt u van tuinieren en vindt u het fijn om anderen te helpen? Een nette tuin zorgt ervoor dat iemand prettiger woont. Mensen blijven immers steeds langer thuis wonen en niet iedereen kan hulp ..

Nieuwsbrieven servicepunt WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

Nieuwsbrief Edam-Volendam, voorjaar 2024

Servicepunt WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

WelzijnWonenPlus in Edam-Volendam

Kielstraat 17
1131 XZ Volendam
T 0299 323 101
edamvolendam@welzijnwonenplus.nl

Openingstijden servicepunt Edam-Volendam

Locatie Kielstraat te Volendam: dinsdag en donderdag
van 10.00 – 12.00 uur.

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 10.00 – 12.00 uur.

Word abonnee van WelzijnWonenPlus

Wilt u ook gebruik maken van onze diensten, sluit dan een abonnement af. Een abonnement kost € 6,- per maand.

Als huurder van Wooncompagnie of Woningbeheer De Vooruitgang betaalt u € 3,- per maand.

Het abonnement is gratis als uw inkomen niet hoger is dan netto AOW.

Meer informatie?
Belt u dan met het servicepunt 0299 323 101.

Medewerkers servicepunt WelzijnWonenPlus Edam-Volendam

Anneke
Los

CONSULENT

T 06 106 018 34

Bel me terug

    Vrijwilliger formulier

      Bel me terug

        Ga naar de inhoud