Andrea, Vrijwilliger in Waterland

Andrea werkt al zo’n vier jaar als vrijwilligster op het servicepunt van WelzijnWonenPlus Waterland.

Andrea, hoe ben je hier terecht gekomen?

In 2011 ben ik gestopt met werken, ik heb 36 jaar bij de Telegraaf gewerkt. Toen ben ik met vrijwilligerswerk begonnen, zo heb ik ouderen van en naar het zwembad gebracht en schenk ik koffie in Draai 33 in Broek op Waterland, dit is een activiteitenruimte voor ouderen. Dit doe ik met mijn buurvrouw  Annet. Zij gaf vier jaar geleden aan dat ze bij WelzijnWonenPlus servicemedewerkers zochten, ik heb toen meteen gereageerd.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ik vind het belangrijk om actief te blijven en ik wil graag iets voor mensen betekenen. Ik begon bij WelzijnWonenPlus twee dagen in de week, maar door de mantelzorg voor mijn schoonmoeder die dementerende is, heb ik dit moeten reduceren naar één keer in de week. Een groot voordeel van mijn vrijwilligerswerk hier, is dat mijn netwerk ook nog eens enorm uitgebreid is.

Wat vind je leuk aan het werk?

Vooral dat ik echt iets voor mensen kan betekenen. Het servicepunt is de plek waar onze abonnees naar bellen als ze een vraag hebben of een dienst willen aanvragen. Vaak zit er een andere vraag achter de vraag die ze stellen, ik  probeer zo duidelijk mogelijk te krijgen waar het probleem zit, zodat ik de abonnee echt goed kan helpen. Het zijn meestal leuke telefoongesprekken en ik vind het belangrijk om af en toe te kunnen lachen met mensen, een beetje humor erin te gooien. Ik ga altijd met plezier naar het werk, en daarnaast is het ook gezellig op het servicepunt, ik heb leuke collega’s!