Marian, vrijwilliger Repair café Edam-Volendam

Als u contact opneemt met het servicepunt van WelzijnWonenPlus Edam-Volendam, zou u zomaar Marian aan de telefoon kunnen treffen. Daarnaast werkt ze ook in het Repaircafé.

Marian, je zit op het servicepunt WelzijnWonenPlus en werkt daarnaast bij het Repaircafe. Wat houden je taken in?

De taken op het servicepunt zijn heel divers. Ik neem de telefoon aan, koppel hulpvragen aan vrijwilligers en doe veel administratieve klussen. Ik heb altijd in de zorg gewerkt met indicaties en ik was leidinggevende. Dit werk is een beetje in het verlengde. Bij het Repaircafe zorg ik dat de reparaties in kaart worden gebracht en de werkzaamheden worden verdeeld. Daarnaast zit ik zelf achter de naaimachine.

Hoe ben je bij WelzijnWonenPlus terecht gekomen?

Ik werk hier nu zo’n vijf jaar en door een reorganisatie bij mijn voormalige baan, werd mijn baan overbodig, maar ik wilde wel aan het werk blijven. Mijn man doet al ruim 10 jaar tuinklussen voor WelzijnWonenPlus, dus het was heel logisch om hier te solliciteren. Daarnaast ben ik als vrijwilliger bij een aantal andere organisaties aangesloten, ik breng bijvoorbeeld welkomstpakketten bij nieuwe inwoners van de gemeente Edam-Volendam. Ik kan niet zo goed stilzitten.




Wat is het leukste dat je bij WelzijnWonenPlus hebt meegemaakt?

Wat ik vooral heel leuk vindt, is dat we sinds twee jaar met alle vijf vrijwillige  dames van het servicepunt twee keer per jaar iets gezelligs ondernemen  samen. De ene keer gaan we uit eten, de andere keer doen we een activiteit.  Vorige keer gingen we naar het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn en sloten we af met een High Tea. Er is dus een leuke werksfeer waardoor dit mogelijk is.

Je werkt al ruim 5 jaar hier, wat vind je leuk aan het werk bij WonenPlus?

Ik vind de contacten met de mensen het leukst en krijg een gevoel van voldoening als ik iets voor ze heb kunnen betekenen door hulp te regelen. Ik blijf dit doen tot het niet meer gaat!

De ‘handige Henkies’ van het Repair Café zijn aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur. Ze doen een poging te repareren wat onder de arm meegenomen kan worden. Ook een fiets of kleding die gerepareerd moet worden is in goede (en handige) handen. Repareren is goed voor het milieu en goed de portemonnee. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Let op het maken van een afspraak is aan te bevelen. Door de beperkingen van COVID is het voorgekomen dat mensen lang hebben moeten wachten.Het is voorgekomen dat zo’n 25 mensen moesten wachten. 

Bel voor een afspraak 06 – 53403973 (na 18.00 uur) of mail naar repaircafewormerveer@gmail.com