Mien leert als vrijwilliger veel mensen kennen

Mien, een 78-jarige kwieke dame, had in deze krant een artikel gelezen over vrijwilligerswerk bij WelzijnWonenPlus. Ze had dit artikel uitgeknipt en op haar prikbord gehangen. Ze is zelf alleenstaand en al haar vriendinnen waar zij vroeger op de koffie ging en leuke dingen mee deed zijn helaas overleden. Na een paar regenachtige dagen waarbij de muren op haar afkwamen besloot ze om er maar eens op af te stappen: “ik moet het toch zelf doen, ze komen me niet van die bank afhalen” Mien stapte op een regenachtige dag bij mij binnen.

Als consulente van WelzijnWonenPlus leg ik Mien uit dat wij een vrijwilligersorganisatie zijn die ervoor zorgen dat mensen helpen elkaar te helpen. Als je abonnee bent van WonenPlus, onderdeel van WelzijnWonenPlus, mag je een beroep doen op onze vrijwilligers voor allerlei praktische diensten.

Mien kiest ervoor om als vrijwilliger op bezoek te gaan bij mevrouw P. Mevrouw is pas weduwe geworden en ook haar vriendenkring is behoorlijk uitgedund. Zij zou het zo leuk vinden om weer eens te gaan winkelen of ergens een kop koffie te gaan drinken. Mien neemt contact met haar op en gaat kennismaken en het klikt! De eerste keer praten ze onder het genot van een bakje koffie over de tijd dat zij in Amsterdam woonden. Ze komen erachter dat zij beiden in Oost hebben gewoond. Halen herinneringen op over “die goede oude tijd” en maken een afspraak om daar nog eens heen te gaan. Het resulteert in een gezellige dag met natuurlijk koffie en gebak!

Mien komt even langs om te vertellen hoe het gaat, ze ervaart het vrijwilligerswerk als een win-win situatie; zij maakt iemand blij maar ze wordt er zelf ook blij van! Ook als vrijwilliger aan de slag? Wilt u ook vrijwilliger worden en iets betekenen voor een ander? Neem dan contact op met ons via het servicepunt WelzijnWonenPlus, 0299 426 364.

Vrijwilliger WonenPlus

Vrijwilliger dienstverlening WonenPlus Sinds een klein jaar werk ik als vrijwilliger bij WelzijnWonenPlus (WonenPlus) op het servicepunt.  Als vrijwilliger bel…

Lees verder