Peter is graag in de tuin bezig

Peter werkte bij de gemeente en na zijn pensionering heeft zich vrijwel gelijk aangemeld bij WelzijnWonenPlus voor vrijwilligerswerk. Hij las in de krant dat er vrijwilligers gevraagd werden om bij abonnees van WelzijnWonenPlus klusjes in de tuin te doen. Hij heeft zelf een tuin met veel bomen, bloeiende struiken en planten. Hij vindt het heerlijk om in de tuin te werken en verbaast zich ieder jaar weer hoe alles uit het niets weer begint te groeien. In zijn tuin heeft hij ook een stukje gereserveerd, waar hij groenten en fruit verbouwt. Heerlijk eten uit eigen tuin en ook de buren genieten mee.
Omdat hij als geen ander weet hoe je kunt genieten van tuin met veel bloeiende bloemen en planten, maar zonder onkruid, heeft hij zich aangemeld bij WelzijnWonenPlus. Hij wil graag mensen helpen, die zelf de werkzaamheden in de tuin niet meer kunnen doen.
Door de Coronacrisis kon hij even niet bij abonnees tuinklussen doen. Gelukkig wordt dit weer voorzichtig opgepakt en daar is Peter heel erg blij mee.

Wel 10x op afstand bedankt

Laatst was hij bij een mevrouw, waar al een lange tijd niets aan de tuin gedaan was. Mevrouw heeft geprobeerd om zelf wat onkruid weg te halen, maar daar dagen last van gehad. Zij was dan ook blij dat Peter zich bij haar meldde om de tuin te doen. Door de Coronacrisis moet hij zijn eigen gereedschap meenemen en mag hij niet naar binnen om samen een kopje koffie te drinken. Hij heeft hard gewerkt, onkruid gewied, struiken gesnoeid en violen geplant. Mevrouw was zo blij met haar tuin en heeft Peter wel 10 x bedankt. Zij vond het zo jammer dat zij hem niets kon aanbieden. De volgende dag heeft mevrouw het servicepunt gebeld om te zeggen hoe blij zij is met haar tuin en met Peter.
Peter was moe maar had een voldaan gevoel en raadt het iedereen aan om zich aan te melden bij WelzijnWonenPlus als vrijwilliger als je het leuk vindt om in een tuin te werken en je graag je medemens wilt helpen.
Je kunt iedere werkdag van 9 tot 12 uur bellen naar het servicepunt van WelzijnWonenPlus 0299 426 364 en vragen naar een consulent.