Johan start weer langzaam op met klusjes

Hij vond het maar niks, die lockdown die Johan beroofde van zijn klusjes buitenshuis. Toen alles nog ‘gewoon’ was, voerde Johan wekelijks klusjes uit bij abonnees van WelzijnWonenPlus. Mensen die niet meer in staat zijn om zelf die kleine klusjes te doen en die Johan maar wat graag deed. Het hield hem scherp, leverde hem leuke gesprekjes op met dankbare abonnees en … niet onbelangrijk … Johan had contact met de buitenwereld. Totdat opeens de minister-president de lockdown afkondigde. Van de ene op de andere dag was alles anders. Ook voor Johan. Zo ongeveer alles was niet langer toegestaan. Ook de kleine klusjes buitenshuis. Begrijpelijk natuurlijk. Gezondheid gaat voor alles. Maar toch. In zijn eigen huis was alles op orde en de verveling sloeg zo nu en dan stevig toe. De lockdown leek een eeuwigheid te duren. Gelukkig zijn sinds kort de beperkende maatregelen enigszins verruimd.

De vrijwilligers van WelzijnWonenPlus maken een voorzichtige herstart. Zo ook Johan. Sinds een goede week gaat hij er weer op uit. Zijn gereedschapskoffer in de hand. Dat Johan en de abonnees van WelzijnWonenPlus zich hebben te houden aan de anderhalve meter regels mag de pret niet drukken. Een kattenluikje in een schuurdeur plaatsen was een kolfje naar Johans’ hand. En toen hij naar de woning van abonnee ging zag hij dat het slot op de poort van de achteringang vervangen moest worden. Typische klusjes die je heel goed kunt doen met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen. Johan blij, de abonnee van WelzijnWonenPlus blij. En het gezellige praatje (op afstand natuurlijk) was als de kers op de taart.

Ook zin en tijd om iemand in jouw omgeving te helpen? Je kunt iedere werkdag van 9 tot 12 uur bellen naar het servicepunt van WelzijnWonenPlus, 0299 426 364 en vragen naar een consulent. Dan kunnen wij bespreken wat de mogelijkheden zijn.