Ik vind het fijn en gezellig als ik iemand blij kan maken met een ritje

De wintermaanden nodigen niet iedereen uit om nog eens extra naar buiten te gaan. Maar toch ….. een frisse neus is op zijn tijd erg prettig.

Neem nu Eva. Zij stapt dagelijks op de fiets voor een boodschap, een bezoekje, maar ook om gewoon lekker even buiten te zijn. Eva heeft een druk leven. Sinds haar pensionering is zij druk met het bezoeken van vrienden en familie en ook op creatief vlak is zij een bezige bij. Zij begrijpt als geen ander dat na het wegvallen van werk en/of partner het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om op dagelijkse basis contacten te hebben.

Eva vindt het heerlijk om in de buitenlucht te zijn en zij vindt het fijn en ook erg gezellig als zij iemand blij kan maken met een ritje. Daarom meldde zij zich aan als vrijwilliger bij de WelzijnWonenPlus Zij gaat nu regelmatig met een inwoner, die ingeschreven staat als abonnee WelzijnWonenPlus, op stap. Deze inwoner rijdt in een scootmobiel en vindt het prettig om samen naar buiten te gaan. Ze maken zelf de afspraken en Eva kan dit dus doen wanneer het voor haar goed uitkomt.

Een win-win situatie. Eva haalt haar frisse neus en tegelijkertijd maakt zij iemand blij met een middagje in de buitenlucht. Zo helpt WelzijnWonenPlus mensen elkaar te helpen.

Lijkt het jou ook een mooie invulling om zo nu en dan op stap te gaan met iemand die samen wil fietsen of scootmobielen? WelzijnWonenPlus is altijd op zoek naar mensen die ondersteuning willen bieden.

Zin in vrijwilligerswerk? Wil je ook je steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via het servicepunt van WelzijnWonenPlus, 0299 426 364