In Coronatijd wil ik graag vrijwilligerswerk doen

“De meeste series op Netflix heb ik gezien. Ik wil aan de slag als vrijwilliger

Onlangs heeft Emma zich bij WelzijnWonenPlus aangemeld als vrijwilliger. Emma is met haar eind twintig voor de begrippen van WelzijnWonenPlus een jonge vrijwilliger. Waar Emma normaal gesproken druk is met werk, vrienden en sport is dat nu niet meer zo. Door de coronacrisis ligt het werk zo goed als stil en het alleen thuis zitten is zij zat. De meeste series en films op Netflix heeft ze onderhand wel bekeken en het is tijd voor iets anders. Tijdens haar studie werkte zij ooit in de huishouding bij de thuiszorg. Zij was op zoek naar een invulling voor haar dagen tijdens de coronacrisis. Terugdenkend aan haar tijd bij de thuiszorg wist zij dat ze goed kon ondersteunen bij het doen van boodschappen.

Boodschappen doen
Emma nam contact op met WelzijnWonenPlus. Daar kon zij direct ingezet worden voor het doen van boodschappen. Bij het intakegesprek bleek ook dat Emma goed ingezet kon worden bij het bellen van abonnees. Bellen voor een gezellig praatje en een luisterend oor. Tijdens deze telefoongesprekken komen vaak ook signalen naar boven waar WelzijnWonenPlus ondersteuning kan bieden. Bijvoorbeeld het doen van de boodschappen, maar ook op afstand ondersteuning bieden bijvoorbeeld computerhulp.

Emma is nu al een aantal weken aan de slag en weet dat zij ook na de coronacrisis ingezet wil blijven worden als vrijwilliger bij WelzijnWonenPlus. Ze vindt het leuk en heeft er erg veel plezier in.

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig geworden wat de mogelijkheden zijn voor vrijwilligerswerk bij WelzijnWonenPlus? Of ondersteuning nodig bij het doen van boodschappen? Bel ons gerust, we gaan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vele handen maken licht werk en zo helpen we elkaar!
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur, telefoon 0299 426 364.

Vrijwilliger WonenPlus

Vrijwilliger dienstverlening WonenPlus Sinds een klein jaar werk ik als vrijwilliger bij WelzijnWonenPlus (WonenPlus) op het servicepunt.  Als vrijwilliger bel…

Lees verder