Als ik zie dat mensen dankbaar zijn, dan is mijn werk geslaagd

Trees, je bent al vanaf de oprichting van WelzijnWonenPlus in de Beemster aan de slag, hoe kom je hier terecht?

Ik zet me al jaren in als vrijwilliger, zo verzorgde ik één keer per week een uitgebreide maaltijd, ‘Aangenaam samen aan tafel’ in het Zuiderhof in Zuidoostbeemster, een fantastisch en dankbaar project. Op een gegeven moment werd ik door een medewerker van WelzijnWonenPlus benaderd of ik daar ook vrijwilligerswerk wilde doen en dat heb ik toegezegd.

Wat doe je nu bij WelzijnWonenPlus?

Ik ben gastvrouw voor het Repaircafé in Middenbeemster. Mijn man Jos werkt daar ook als vrijwillig reparateur, het is leuk dat we dit samen kunnen doen. Daarnaast maak ik het rooster van de boodschappenbus en voorheen was ik ook chauffeur. Nu ga ik regelmatig mee als tweede begeleider in de bus. Een paar jaar geleden heb ik een uitje naar de Boet georganiseerd met de deelnemers van de boodschappenbus, daar hebben we heerlijk geluncht. Dat werd een geweldige dag! Ook verspreid ik samen met mijn man de nieuwsbrief.

Wat is je leukste herinnering aan het werken bij WelzijnWonenPlus?

Enkele jaren geleden was er een Sinterklaasviering georganiseerd voor de vrijwilligers. Er was aan alles gedacht: een lekkere maaltijd, cadeautjes. Er was een gevoel van eenheid en daarnaast moesten er enkelen bij Sinterklaas op schoot komen, tot grote hilariteit van ons allen! Ik heb daar mooie herinneringen aan. En het uitje met de boodschappenbus naar de Boet is ook een favoriet van mij.

Je bent een bezige bij, want dit is niet alles dat je aan vrijwilligerswerk doet. Klopt. Ik ben mantelzorger voor mijn zus die 96 jaar oud is en daarnaast pak ik van alles op dat op mijn pad komt. Het mooiste vind ik het als je ziet dat mensen dankbaar zijn, dan is mijn werk echt geslaagd!