WelzijnWonenPlus doet mee met NLDoet

NLDoet in Purmerend

De vrijwilligers van WelzijnWonenPlus zijn vrijdag 11 maart  en zaterdag 12 maart a.s. actief tijdens NL Doet. Zo zijn er diverse activiteiten:

  • Broek in Waterland: Gezellige high tea in De Draai voor de inwoners van gemeente Waterland. Vrijwilligers helpen met de voorbereidingen en maken er een leuke middag van voor de inwoners, die elkaar graag weer willen ontmoeten na de lange coronaperiode.
  • Landsmeer: Gezellige middag in Te Gast voor senioren, mantelzorgers, mensen met een fysieke/mentale beperking of chronische ziekte of beperkte mobiliteit. Vrijwilligers begeleiden deze middag met gezellige muziek en een warm en koud buffet en veel aandacht voor deze doelgroep. Tijdens de coronapandemie hebben veel mensen elkaar weinig ontmoet en zij willen graag weer in contact komen met anderen.
  • Schermer Graft-De Rijp:  Vrijwilligers knappen de gezamenlijke ruimte van een klein wooncomplex voor senioren in de Rijp op (wanden sausen, lamellen schoonmaken etc). Daarnaast fleuren zij de entree buiten op met een pot met plantjes. Ter afsluiting komen zij samen met de bewoners voor koffie en wat lekkers, om ‘hun’ ruimte in te wijden.
  • Oostzaan: Gezellige high tea in de Grote Kerk, Vrijwilligers helpen met de voorbereidingen, bakken o.a. zelf koek en taart.
  • Purmerend: Hier knappen vrijwilligers een aantal tuinen op op de Wakerdijk, Luijendijk en Binnendijk. Na afloop is er een gezellig samenzijn om de dag af te sluiten.