Wijkbus Wormerland

Van maandag t/m vrijdag rijdt wijkbus Wormerland van en naar bestemmingen in Wormerland, Purmerend en Zaanstad. De bus rijdt tussen 9 en 17 uur. De wijkbus kan ook gereserveerd worden voor groepsvervoer. Informeer naar de speciale tarieven. Wijkbus Wormerland is mede mogelijk door vrienden van de wijkbus Wormerland

Deze dienst wordt aangeboden in:

Wormerland

Reizigers

De wijkbus is bedoeld voor de inwoners van én rondom Wormerland die minder mobiel zijn door bijvoorbeeld ouderdom, lichamelijke of psychische beperking of een (chronische) ziekte. Er zijn acht zitplaatsen en er is ruimte voor één of meerdere rolstoelen. De bus heeft een verlaagde instap en handgrepen om het instappen voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Kosten

Om gebruik te maken van de wijkbus betaalt u voor het lidmaatschap € 15,00 per jaar (leden van WonenPlus betalen € 10,-) en een 10-zonekaart kost € 11,00. Willen u en uw partner allebei gebruik maken van de wijkbus en woont u op hetzelfde adres? Dan is het tweede lidmaatschap gratis.

Zone indeling

De zone indeling is als volgt:

Binnen Wormer, 1 strip

Vanuit Wormer naar Jisp, Oostknollendam en Wormerveer, 2 strippen

Vanuit Wormer naar Wijdewormer en Neck, 3 strippen

Vanuit Wormer naar Zaandijk, Krommenie, Koog a/d Zaan en Assendelft, 3 strippen

Vanuit Wormer naar Purmerend, 4 strippen

Vanuit Jisp naar Purmerend en Krommenie, 4 strippen

Vanuit Oostknollendam naar Purmerend, 5 strippen

Vanuit Jisp/Oostknollendam naar Zaandam, 5 strippen

Vanuit Neck/Wijdewormer naar Purmerend, 3 strippen

Informatie

Wilt u gebruik maken van deze dienst of als vrijwilliger aan de slag? Meld u aan via het WelzijnWonenPlus servicepunt in uw gemeente.

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud