Activiteiten en ontmoeten

Antwoord op vragen over opvoeden en opgroeien en over de verzorging en opvang van uw kind. Samen met jou kijken Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Team van MENS-De Bilt hoe jij verder kunt. Hulp bij al je vragen over gezin en opvoeden.

Kom je er niet uit?

Activiteiten en ontmoeten

Samen Leuke Dingen Doen Markt

Markt om mensen te ontmoeten om samen ‘leuke dingen mee te doen’ zoals iets drinken, eten, wandelen of naar de film.

U kunt vrijblijvend binnenkomen en rondlopen.

Voor wie?

Volwassenen

Waar en wanneer?
Iedere maand is er een Samen Leuke Dingen Doen Markt.
  • Donderdag 31 augustus van 19.30-21.00 uur tijdens de inloopavond ‘Nieuwe Vrienden Maken’ (± 23-45 jaar), Buurtkamer Molenkamp, Molenkamp 60 De Bilt
  • Donderdag 5 oktober van 16.00-18.00 uur. Tegelijkertijd met de vrijwilligersbanenmarkt bij Het Lichtruim, Planetenplein 2 Bilthoven.

Gratis

Informatie
Servicecentrum De Bilt
06  389 93 959
 

Buurtsport volwassenen aanbod

Val preventie (buurtsport)

 

Vrijwilligerscentrale De Bilt

De vrijwilligerscentrale is hét aanspreekpunt voor iedereen die vrijwilligerswerk wil gaan doen. Tevens adviseert de vrijwilligerscentrale maatschappelijke organisaties over alles wat met vrijwillige inzet te maken heeft. Onze vrijwilligers Maryke en Ria runnen samen de vacaturebank. Zij denken graag mee over welke vacature goed bij je past. Of als er een vacature geplaatst moet worden geven zij advies op maat.

Wil je vrijwilliger worden?

Op de nieuwe vacaturebank staat een ruim en breed aanbod van vrijwilligersvacatures. Weet je nog niet helemaal wat je wil? We helpen je graag op weg bij het maken van een keuze die past bij je wensen, talenten en agenda!

Nieuwe vrijwilligersvacaturebank

De nieuwe website van de vrijwilligerscentrale is actief. Klik op onderstaande link. 

vrijwilligerscentraledebilt.nl

 

Vrijwilliger worden bij MENS

MENS De Bilt – Maatjesproject / Handje helpen

Het maatjesproject is een onderdeel van MENS De Bilt en wil verbindingen tot stand brengen tussen mensen met een hulpvraag in de thuissituatie en een vrijwilliger. Het gaat hier om één-op-één contact in de thuissituatie. Dus om twee mensen die het plezierig vinden om met elkaar in contact te zijn: om elkaars ‘maatje’ te zijn! Het maatjesproject van MENS De Bilt is “het” maatjesproject van gemeente De Bilt.

Werkzaamheden

De hulpvraag kan heel breed en gevarieerd zijn. Soms is deze vraag praktisch van aard, bijvoorbeeld hulp bij boodschappen doen. Soms zal het gaan om aan te haken bij iemands behoefte aan ontmoeting of aanspraak.
Voorbeelden van een maatjescontact zijn: samen koffie drinken, samen winkelen, samen een wandeling maken of een museum of attractie bezoeken, samen een levensverhaal of herinneringen vastleggen, samen een maaltijd nuttigen.

Vrijwilligersactiviteiten

Het gaat om bezoeken van mensen met dementie, psychosociaal kwetsbare mensen en mensen met een klein of kwetsbaar sociaal netwerk.

Contact

Contactpersoon: Astrid Kloosterziel (06-47693237) en Maaike Drok (06 -16417082)
E-mail: maatjes@mensdebilt.nl
Telefoon: 030 744 05 95
Website: http://www.mensdebilt.nl

Bezoekadres

Molenkamp 60
3732 EV
De Bilt

Hetzelfde als bij opvoeden en opgroeien

Nederlandse les

Iedere dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Wat?

Laagdrempelige taalles voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren. De lessen worden gegeven door een team van getrainde, enthousiaste vrijwilligers. Instromen kan het hele jaar door en op verschillende niveaus. Door veel aanmeldingen kan het zijn dat er een wachttijd is. Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een intake en wordt er samen gekeken naar een moment van starten.

Wij hanteren de basismaatregelen voor corona:

  • blijft u thuis bij klachten
  • hoesten/niezen in de elleboog
  • handen ontsmetten bij binnenkomst

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar die beter wil leren lezen, schrijven of spreken. 

Waar en wanneer?

Servicecentrum De Bilt, Molenkamp 60, De Bilt
Iedere dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.
 

Kosten

€ 1,00 per les, inclusief koffie

Aanmelden/informatie

Graag van tevoren aanmelden bij Misja Oliemans, coördinator van de Nederlandse les via m.oliemans@mensdebilt.nl of servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl
Telefoon: 030-7440595

Vrijwilliger formulier

    Bel me terug

      Ga naar de inhoud